Χαραλαμπίδου: Ο Υπουργός Παιδείας εμπλέκεται σε ρουσφέτι

Την άποψη ότι ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, «εμπλέκεται σε ρουσφέτι», διατύπωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αναφορικά με την πλήρωση της θέσης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα», η κα Χαραλαμπίδου κατηγόρησε τον Υπουργό ότι στην

απάντησή του απέφυγε επιμελώς «τα 3/4 της έκθεσης και ό,τι αυτή του καταλογίζει και περιορίστηκε στο τελευταίο σκέλος και μάλιστα χωρίς να δίνει την πλήρη εικόνα».

Όπως είπε, για τη συγκεκριμένη θέση υπήρξαν 11 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι δύο ήταν κάτοχοι διδακτορικού, ενώ η επιτροπή, για την εν λόγω υποψήφια, περιέλαβε στα προσόντα τη συμμετοχή της σε συναντήσεις των προπαρασκευαστικών οργάνων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Αυτό που ήταν παράνομο, η επιτροπή το χρησιμοποίησε ως πλεονέκτημά, την ώρα που οι υπόλοιποι υποψήφιοι εργάζονταν στα σχολεία».

Η κα Χαραλαμπίδου, επικαλούμενη την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, τόνισε ότι «ούτε χρηστή ούτε διαφανής ήταν η διαχείριση. Ήταν η πρώτη φορά που τεκμηριώνεται για έναν υπουργό να εμπλέκεται σε ρουσφέτι», επισήμανε.

Επιπλέον, η κα Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη δασκάλα είναι μέλος του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ» και κάλεσε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία να τοποθετηθεί επί του θέματος.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια μεταχείριση, αλλά αυτή τη φορά τη βλέπουμε από υπουργό και είναι ο Γενικός Ελεγκτής που το τεκμηριώνει», προσθέτει.

Keywords
Αναζητήσεις
δασκαλα ειναι μελος πολιτικου γραφειου δησυ
Τυχαία Θέματα