Mητσοτάκης: Η κυβέρνηση μειοψηφίας νοικιάζει κομπάρσους-Ο Τσίπρας να ορίσει εκλογές (video)

14:49 5/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις διεργασίες στην Βουλή το τελευταίο διάστημα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματός του.

«Τις μέρες αυτές όλοι συνειδητοποιούν ότι μετά το οικονομικό και κοινωνικό ναυάγιο ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής και των εύκαμπτων

βουλευτών που ανταλλάσσουν συνειδήσεις με πόστα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Η δυσοσμία τυλίγει την Bουλή, η κυβέρνηση παίζει την τελευταία της παράσταση και νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους, άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, άλλοι ψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών και άλλοι ψηφίζουν τα νομοσχέδια».

Κατήγγειλε δε, «πλειοψηφίες ευκαιρίας σε τιμές ευκαιρίας και αναφερόμενος στον κ. Καμμένο είπε ότι άλλοτε απειλεί τον συνεταιρό του και άλλοτε του δίνει χρόνο να ελίσσεται».

Επιφυλάξεις για επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Μίλησε και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία και για την ατμόσφαιρα στην οποία γίνεται: σήμερα η Τουρκία επικηρύσσει τους οκτώ στρατιωτικούς, αγνοώντας τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, ο σύμβουλος του κ. Ερντογάν μιλάει για τουρκική μειονότητα στην Θράκη και οι παραβιάσεις συνεχίζονται. Εξέφρασε επιφυλάξεις για τη διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού κάνοντας αναφορά στις 17 ώρες που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο ενώ και τα αποτελέσματα της τελευταίας επίσκεψης Ερντογάν στην χώρα μας δεν προδικάζουν καλή διαπραγμάτευση. «Ελπίζω από τη επίσκεψη τουλάχιστον στο θέμα της Σχολής της Χάλκης να έχουμε κάποια θετικά νέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο δρόμος που έχουμε χαράξει είναι ένας δρόμος με λιγότερους φόρους και εισφορές»

Αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία του προγράμματος της ΝΔ, εστιάζοντας στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, τα 2000 ευρώ για κάθε παιδί, και στην εξαγγελία, «κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.»

«Το όργανο των τομεαρχών μετατρέπεται σε εκλογική επιτροπή μάχης. Έχουμε σηκώσει τα μανίκια, το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει, δεν θα απογοητεύσουμε τους πολίτες. Η ΝΔ θα γίνει η κυβέρνηση όλων των πολιτών με επικεφαλής τους πιο άξιους», κατέληξε.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα