Δ. Μακεδονία: Ισχυροποιείται το νέο Πανεπιστήμιο

13:26 5/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα διατηρήσει την αυτονομία του και θα ισχυροποιηθεί μετά την συνένωσή του με το ΤΕΙ, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Αντώνης Τουρλιδάκης.

Όπως ανέφερε, από την συζήτηση που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα και η οποία θα ολοκληρωθεί με το Υπουργείο Παιδείας

και Θρησκευμάτων τις επόμενες ημέρες, ώστε το Σχέδιο Νόμου να κατατεθεί προς διαβούλευση, επιλέχθηκε το μοντέλο του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων και του Ιονίου, το οποίο όμως θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό σε σχέση με την ένταξη των προπτυχιακών φοιτητών του ΤΕΙ στο νέο Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε οι προπτυχιακοί φοιτητές του ΤΕΙ αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, βάσει του σημερινού προγράμματος σπουδών, θα μπαίνουν αν το επιθυμούν, στο αντίστοιχο τμήμα του νέου Πανεπιστημίου μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, έχοντας ενισχυμένα κριτήρια.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνη Τουρλιδάκη η Πολυτεχνική Σχολή, που θα λειτουργήσει στην πόλη της Κοζάνης και θα έχει τελικά πέντε τμήματα, θα είναι η «ναυαρχίδα του νέου Πανεπιστημίου», ενώ η πόλη της Πτολεμαϊδας, εκτός από το τμήμα Μαιευτικής θα ενισχυθεί με ένα ακόμη τμήμα, στο χώρο της Υγείας.

Στην πόλη της Φλώρινας, όπως ανέφερε, πέρα από την Παιδαγωγική Σχολή, που λειτουργεί, θα ιδρυθεί και η Γεωπονική με δύο τμήματα, ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες τι θα ισχύσει με τη Σχολή Καλών Τεχνών.

Ιδιαίτερα ενισχυμένη θα είναι η πόλη των Γρεβενών, σύμφωνα με τον κ. Τουρλιδάκη, όπου οι πληροφορίες της ΕΡΤ κάνουν λόγο για δύο Πανεπιστημιακά τμήματα στο χώρο της Διοίκησης. Ενισχυμένη θα είναι επίσης και η πόλη της Καστοριάς, η οποία θα αποκτήσει, όπως ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, τρία ή τέσσερα Πανεπιστημιακά τμήματα.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας, όπως κατέληξε ο κ. Τουρλιδάκης είναι τα νέα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να είναι στο μηχανογραφικό αυτής της χρονιάς, έτσι ώστε να λειτουργήσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, ενώ σε ότι αφορά τις εκλογές για τη νέα διοίκησή του, τόνισε ότι αυτές θα γίνουν μέσα στο Καλοκαίρι, που λήγει και η θητεία του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα