Kομοτηνή:Tην Παρασκευή τα εγκαίνια της 24ης έκθεσης ΑΜΘ

20:05 22/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου λάβουν χώρα τα εγκαίνια της 24ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης Ανατολικής Μακεδονίας στην ΒΙ. ΠΕ Κομοτηνής . Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 25 εως της 27 Νοεμβρίου.

Για τον λόγω αυτό παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σήμερα στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο διευθύνων συμβουλος της ΔΕΘ

Κυριάκος Ποζρικίδης, ο αναπληρωτής γενικός δ/ντης Αλέξης Τσαξιρλής και η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κατερίνα Ιωαννίδου.

Βασικοί στόχοι της έκθεσης ΑΜΘ είπε ο κ περιφερειάρχης ΑΜΘ είναι η στήριξη των επιχειρήσεων, η προβολή των τοπικών προϊόντων και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην περσινή έκθεση ‘Ανατολική Μακεδονία Θράκη¨ ο κ Πετριτζίκης είπε ότι την επισκέφτηκαν περίπου 12.000 επισκέπτες.

Η φετινή έκθεση πάντως θα έχει 65 περίπτερα και μερικές συμμετοχές από την Βουλγαρία δεν θα έχει συμμετοχές από Τουρκία και θα είναι αφιερωμένη στα ελληνικά ποτά ενώ έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να ξεναγηθούν σε ντόπιες επιχειρήσεις .

Η έκθεση από είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κατερίνα Ιωαννίδου αναφέρθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής από το σύλλογο καλλιτεχνών ‘Αθηνίων”.

Ελληνοβουλγαρικό forum με θέμα ‘Σχέσεις Ελλάδος Βουλγαρίας . Ευκαιρίες Εμπόδια” το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι και το απόγευμα στις 6 εκδήλωση με πρωτοβουλία του ΔΠΘ με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το βράδυ του Σαββάτου οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν τοπικό τσίπουρο και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς μαζί με τους χορευτές του μορφωτικού συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης και τον Μορφωτικό σύλλογο ποντίων Κομοτηνής και περιφέρειας ΄Ο Ευξεινος Πόντος”.

Την Κυριακή από τις 11 μέχρι τις 14 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκθεση γευσιγνωσίας Μαρωνείτικων παραδοσιακών προϊόντων από τον πολιτιστικό σύλλογο γυναικών “ΙΠΠΑΡΧΙΑ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα