Ο Τραμπ ανακαλεί την έρευνα για την Κλίντον σύμφωνα με σύμβουλό του

19:45 22/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συνεχίσει την έρευνα για την υπόθεση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστελνε και λάμβανε η Χίλαρι Κλίντον μέσω ιδιωτικού διακομιστή την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, μια από τις στενότερες συμβούλους του εκλεγμένου προέδρου.

Source: President-elect Donald Trump won't pursue Clinton investigations via @Morning_Joe

pic.twitter.com/rPbUXWEtmZ

— MSNBC (@MSNBC) November 22, 2016

Κατά τη διάρκεια ενός από τα προεκλογικά ντιμπέιτ, παρουσία της Κλίντον, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι αν εκλεγόταν πρόεδρος θα ζητούσε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ορίστει έναν ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει την υπόθεση.

Πιστεύω ότι όταν ο εκλεγμένος πρόεδρος, που είναι επίσης επικεφαλής του κόμματος, λέει ότι δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η έρευνα για τις κατηγορίες αυτές, ακόμη και πριν ορκιστεί, αυτό στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, είπε η Κελιάν Κόνγουεϊ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ο Τραμπ ανακαλεί έτσι μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του που γέννησε και το σλόγκαν «lock her up» που φώναζαν με ενθουσιασμό οι υποστηρικτές του κατά τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.

Η χρήση του ιδιωτικού διακομιστή από τη Χίλαρι Κλίντον δηλητηρίασε όλη την προεκλογική εκστρατεία της.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ερεύνησε την υπόθεση, επέπληξε την πρώην υπουργό αλλά αποφάσισε να μην της ασκήσει δίωξη.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, υπογράμμισε ότι δεν είναι ασυνήθιστο ένας εκλεγμένος πρόεδρος να γυρίζει σελίδα για να ενώσει το έθνος.

Πρόσθεσε όμως ότι αν ο Τραμπ αλλάξει γνώμη και αποφασίσει να συνεχίσει την έρευνα σε βάρος της Κλίντον, θα στηρίξει αυτήν του την απόφαση.

Πηγή:AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα