Kαλαμάτα: Διαμαρτυρίες κατοίκων της Αθηνών σε κυβερνητικό κλιμάκιο και δημοτική αρχή

10:17 8/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις λάσπες που έχουν σαρώσει τα σπίτια τους και έχουν καταστρέψει έπιπλα και οικοσκευές, δεκάδες οικογένειες κυρίως στους δρόμους της περιοχής της οδού Αθηνών και στις γειτονιές γύρω από το παλιό νοσοκομείο.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο καθώς ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η ομαλή ροή του νερού ενώ πολλά σπίτια δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην περιοχή όπου εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα

προβλήματα στη πόλη της Καλαμάτας από τη χθεσινή κακοκαιρία (εκεί όπου εγκλωβίστηκε στο υπόγειο που διέμενε, η 90χρονη γυναίκα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο), βρέθηκε το απόγευμα και το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρέθηκε στη Μεσσηνία (αποτελούνταν από τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ).

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς το κλιμάκιο, εκφράζοντας την αντίδρασή τους προς τη δημοτική αρχή Καλαμάτας (καταλογίζοντας της αδιαφορία μια και ο δήμαρχος δεν πήγε να τους δει αυτές τις κρίσιμες ώρες) αλλά και την κοινοπραξία που κατασκευάζει την περιμετρική οδό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και η οποία ενοχοποιείται, από ορισμένους κατοίκους, ότι προκάλεσε αυτά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Οι κάτοικοι, υποστήριξαν πως η δημοτική αρχή αντί να κάνει έργα προστασίας της περιοχής τους και της περιουσίας τους, φτιάχνει Μέγαρα Χορού και ετοιμάζεται για «πολιτιστική πρωτεύουσα» και βάζει κολονάκια στους δρόμους και παρκόμετρα για να εισπράττει χρήματα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον «περιμετρικό», πολλοί από τους κατοίκους, σημείωσαν πως εξαιτίας αυτού του έργου έχουν υποστεί αλλοιώσεις οι φυσικοί αποδέκτες των νερών της βροχής, με αποτέλεσμα αυτά να διοχετεύονται σε μεγάλη ποσότητα και με μεγάλη δύναμη στους δρόμους της περιοχής, προκαλώντας καταστροφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα