Historica: Μία πρωτότυπη διοργάνωση με ποδηλάτες από τα παλιά

11:42 5/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία πρωτότυπη διοργάνωση διοργανώνεται στη Ρόδο.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση Historica με ποδήλατα.
Ο σκοπός και η ιδέα αυτής της διοργάνωσης είναι να συγκεντρωθούν οι παλαίμαχοι και οι νέοι ποδηλάτες από όλη την Ευρώπη στη Ρόδο και να λάβουν μέρος σε αυτή την αθλητική γιορτή η οποία δεν περιορίζεται μόνο στο αθλητικό κομμάτι αλλά επεκτείνεται και σε πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η Historica είναι μία αθλητική συνάντηση με ποδηλάτες από όλο τον κόσμο που σκοπό έχει ν’ αναπολήσουν οι συμμετέχοντες το σχετικά κοντινό παρελθόν

της ποδηλασίας.
Οι αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στα διαδραστικά δρώμενα με παλιά ποδήλατα και με αθλητικές περιβολές περασμένων εποχών.
Θα διασχίσουν ιστορικές διαδρομές και παραδοσιακούς οικισμούς, θα γευθούν και θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.

Σημειώνεται πως ανάλογες δράσεις στην Ιταλία, στην Αγγλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες κ.λπ. συγκεντρώνουν χιλιάδες ποδηλάτες που με τις οικογένειές τους επισκέπτονται αυτούς του προορισμούς για να πάρουν μέρος σε αυτές τις Vintage αθλητικές εκδηλώσεις.
Στη συνάντηση Historica με ποδήλατα στη Ρόδο, θα λάβουν μέρος αθλητές 40, 50 έως και 60 ετών που συνήθως συνοδεύονται από συγγενείς και φίλους.
H Historica δεν είναι ένας ακόμη ποδηλατικός αγώνας. Είναι η μεγάλη συνάντηση των φίλων του παλιού, κλασικού, ατσάλινου ποδηλάτου.
Η Ρόδος είναι ένας από τους λίγους προορισμούς που μπορεί να συνδυάσει και τα δύο.
Η μεγάλη της παράδοση στον χώρο της ποδηλασίας και φυσικά ο μοναδικός ιστορικός της πλούτος της, εξασφαλίζουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια μοναδική διοργάνωση Historica.
Την Historica συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Ποδηλατικό Όμιλο «Ιβίσκος» και τον Δήμο Ρόδου, από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα