«H Τουρκία έχει βαρεθεί» – «Μετωπική» Τσαβούσογλου – Στάινμαϊερ

12:45 15/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, που επισκέπτεται την Αγκυρα, εξέφρασε ανησυχία για τις μαζικές συλλήψεις με στόχο και τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, ωστόσο επανέλαβε «την υποστήριξη του Βερολίνου προς την σύμμαχό του στο ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών». Η Τουρκία «έχει βαρεθεί» με τον υποτιμητικό τρόπο που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή

Ένωση τις ενταξιακές συνομιλίες της χώρας, δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη τύπου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, δήλωσε «αντίθετος με τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία», επαναλαμβάνοντας ότι θεωρεί την Τουρκία «σημαντικό εταίρο» στην ανάσχεση της προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη.

ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι «εκκρεμούν προσφυγές εναντίον 4.500 μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Γερμανία, όμως μόνο τρεις έχουν εκδοθεί στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι «εναπόκειται στον λαό της χώρας του να αποφασίσει αν θα ισχύσει και πάλι η θανατική ποινή, μια κίνηση που ενδέχεται να προκαλέσει την αναστολή των ενταξιακών συνομιλιών της Άγκυρας με την ΕΕ».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
H Τουρκία, – Μετωπική, Τσαβούσογλου – Στάινμαϊερ,H tourkia, – metopiki, tsavousoglou – stainmaier