Eurogroup: Έγκριση της τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς-Εκλογή νέου προέδρου (video)

14:35 4/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν σήμερα το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας κυβέρνησης-θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση. Στην επόμενη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 22 Ιανουαρίου 2018 και αφού ψηφιστούν εγκαίρως όλα τα προαπαιτούμενα, η πολιτική Συμφωνία για να εκταμιευθεί η δόση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Στη συνεδρίαση του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών

της ευρωζώνης θα εκλέξουν επίσης τον νέο πρόεδρο του Eurogroup. Είναι επίσης προγραμματισμένο να συζητηθεί η πορεία της τρίτης εν εξελίξει αξιολόγησης του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, τα δημοσιονομικά και η προετοιμασία της συνόδου κορυφής των χωρών του ευρώ.

Την προεδρία του Eurogroup διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι. Ο πορτογάλος σοσιαλιστής Μάριο Σεντένο, ο φιλελεύθερος Πιέρ Γκραμένια από το Λουξεμβούργο, ο σλοβάκος σοσιαλιστής Πέτερ Κάζιμιρ και η λεττονή πράσινη Ντάνα Ράιζνιτσε-Οζόλα μέλος του κόμματος των Πρασίνων».

Ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup, ότι η Ιταλία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σοσιαλιστή υποψηφίου, του Πορτογάλου ομολόγου του, Μάριο Σεντένο, ως νέο πρόεδρο του Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα