EΣΑμεΑ: Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με αρχηγούς κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου

21:37 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τους ηγέτες των κύριων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία – ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Παραβρέθηκαν οι κ.κ. Gabriele Zimmer, πρόεδρος της Ομάδας GUE/ NGL (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά – Βόρεια Πράσινη Αριστερά), Sabine Verheyen, EPP Group (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), Josef Weidenholzer, αντιπρόεδρος του

S&D Group (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών), Ulrike Lunacek, από το Greens/EFA Group (Πράσινοι/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία) και Syed Kamall, πρόεδρος της Ομάδας ECR (Κόμμα Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών).

Οι παριστάμενοι ανανέωσαν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη, τρία χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου με το EDF.

Οι πολιτικοί αρχηγοί υπέγραψαν μια διακήρυξη που περιέχει μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση της πλήρης ένταξης των ατόμων με αναπηρία και υποστήριξης των δικαιωμάτων τους.

Διαβάστε τις κυριότερες δεσμεύσεις, αλλά και τις παρεμβάσεις των αρχηγών των κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα