ΕΡΤ Χανίων – Δ. Τσαχάκης: Στους δρόμους το αναπηρικό κίνημα (audio)

21:30 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αδιανόητη και απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ενδεχόμενη περικοπή των επιδομάτων αναπηρίας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ν. Ρεθύμνης, Δημήτρης Τσαχάκης.

Η κυβέρνηση πιέζεται να αποδεχθεί πλήρως τις εισηγήσεις του κουαρτέτου για ουσιαστική ανατροπή του σημερινού στάτους στις χορηγήσεις αναπηρικών συντάξεων με την υιοθέτηση ενός νέου συστήματος

ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που σε συνδυασμό με μερικές ακόμη στοιχειώδεις παροχές στέγασης και περίθαλψης θα προορίζεται αποκλειστικά για άτομα ευρισκόμενα σε ακραία φτώχεια.

Παράλληλα, ο κ. Τσαχάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την σταδιακή υποβάθμιση και υποστελέχωση των υπηρεσιών ΑΜΕΑ, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να μεταφερθούν στους Δήμους όλες οι αρμοδιότητες και υπηρεσίες που αφορούν στα ΑΜΕΑ.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, η οποία τιμάται στις 3 Δεκεμβρίου, τα ΑΜΕΑ καλούν σε συγκέντρωση και πορεία, στις 2 του μήνα στο Ρέθυμνο. Με σύνθημα «Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς», άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down κ.α. ζητούν δικαίωμα στην ζωή, με αξιοπρέπεια και ισότητα.

Στις 2 Δεκέμβρη, τα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Καλούν σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το σωματείο ΑμεΑ, για να ακολουθήσει πορεία στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Τσαχάκης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα