Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:44 7/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στις 6 παρά 20 το πρωί στο όρος Υψάριο της Θάσου και συγκεκριμένα σε δασική περιοχή στο Κάτω Πλατάνι Λιμεναρίων, μακριά από κατοικημένη περιοχή. Έγινε αντιληπτή από κτηνοτρόφο που ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης, επιχειρούν δύο αεροσκάφη, ένα πετζετέλ και ένα καναντέρ. Νωρίτερα έφθασε στο νησί ο συντονιστής Βόρειας Ελλάδας του Πυροσβεστικού

Σώματος.

** Αυτοσυγκράτηση στην κατανάλωση του ρεύματος τις ημέρες του καύσωνα συνιστά ο ΔΕΔΔΗΕ. Όπως διαπιστώθηκε, τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος δέχονται μεγάλο βάρος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και της αυξημένης ζήτησης ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, όπως η Κεραμωτή και η Θάσος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιοχή των Κοινύρων Θάσου όπου η ζήτηση αυξήθηκε κατά 300%.
Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα έμεινε η πόλη της Καβάλας, το Παληό και περιοχές της Ελευθερούπολη χθες τα μεσάνυχτα, λόγω βλάβης στο υποσταθμό της ΔΕΗ στο Περιγιάλι. Αφορούσε το δίκτυο υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ. Η διακοπή διήρκησε δύο ώρες περίπου, ωστόσο ακόμη εργάζονται τα συνεργεία στη συγκεκριμένη γραμμή.

** Έκτακτα μέτρα ελήφθησαν στο λιμάνι της Καβάλας και την πόλη το περασμένο Σάββατο προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν με το «Νήσος Ρόδος» για τα νησιά του Αιγαίου. Επιβιβάστηκαν 2.280 επιβάτες με 680 οχήματα, ενώ από πλοίο αποβιβάστηκαν 1.700 με 430.

** Δύο θανατηφόρα τροχαία συνέβησαν στο νομό Καβάλας. Χθες (Κυριακή) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε δημοτική οδό της Θάσου, 30χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και έπεσε στην παρακείμενη πλαγιά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Το απόγευμα του Σαββάτου, στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ελευθερούπολης – Νέας Περάμου, ένας 83χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε σε ανάχωμα και ανετράπη. Η 79χρονη συνοδηγός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
** Νέα προσπάθεια αύριο (Τρίτη) της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για δημοπράτηση των διοδίων σε Καβάλα και Στρυμονικό. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας για ακόμη μια φορά προτίθενται να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία προκειμένου να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός.

** Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες των τεναγών Φιλίππων που δοκιμάζονται από την παρατεταμένη ανομβρία προτίθεται να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, το οποίο συνεδριάζει σήμερα (Δευτέρα) στις 8 το βράδυ με 27 θέματα ημερήσιας διάταξης. Η λειψυδρία έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες σε όλη την έκταση των Τεναγών και οι αγρότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης με τις καλλιέργειες τους να κινδυνεύουν να καταστραφούν.

** Με ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ενημερώνει τους μαθητές Γ΄ Γυμνασίου ότι, το ιατρείο για την έκδοση Δελτίων Υγείας δεν θα λειτουργήσει έως τις 14 Αυγούστου. Θα λειτουργήσει κανονικά στις 18 Αυγούστου.

** Χρησιμοποιώντας έγχρωμη φωτοτυπία ιατρικής συνταγής ένας 39χρονος κατάφερε να εξαπατήσει σε χωριό της Δράμας φαρμακοποιό. Προμηθεύτηκε 180 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία υπάγονται στο νόμο περί ναρκωτικών. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 39χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 ναρκωτικά δισκία.

** Τις παραστάσεις «ΙΩΝ μια εκδοχή για δύο πρόσωπα» και «ΙΩ» παρουσιάζει το Φεστιβάλ Φιλίππων την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ αντίστοιχα και την Πέμπτη «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΔΟΚΙΜΕΣ» Κάτω απ’ την προσωπίδα ένα κενό και «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ-ΧΟΡΙΚΑ» στο πλαίσιο του εργαστηρίου αρχαίου δράματος που υλοποιήθηκε στους Φιλίππους.
Στις 10 το βράδυ της Πέμπτης το Φεστιβάλ θα τιμήσει τον ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟ.

** Παράσταση αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη έχει προγραμματίσει για σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου, στην πανσέληνο του Αυγούστου, η χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου Καβάλας. Με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, η βραδιά θα φιλοξενηθεί στην Ανακτορούπολη.
Η ίδια παράσταση θα δοθεί και στο φρούριο της Καβάλας, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος του φεστιβάλ Φιλίππων.

** «Γιορτή του Αθλητισμού» διοργανώνει για πρώτη φορά o δήμος Παγγαίου. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο λιμανάκι της Νέας Ηρακλείτσας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν σύλλογοι, αθλήτριες και αθλητές που διακρίθηκαν την περίοδο 2016-2017, καθώς και άνθρωποι που τίμησαν τον αθλητισμό με την συμβολή τους.
Στη γιορτή θα παραβρεθεί και ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004, νυν Ευρωβουλευτής ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης.

** Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι το χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 21 έως 38 βαθμούς και κατά τόπους 39 με 40.

Μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων το πρωί στη Θάσο λόγω πυρκαγιάς στο όρος Υψάριο η οποία αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

Στον φοροτεχνικό, τέως βουλευτή της ΝΔ, Ντίνο Κλειτσιώτη περνάει το γνωστό ως «Σπίτι του Στρατηγού» στη συνοικία της Παναγίας Καβάλας για την τουριστική αξιοποίησή του

Keywords
Τυχαία Θέματα