Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:21 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Απειλείται το περιαστικό δάσος
Η προστασία του περιαστικού δάσους της Καβάλας, τέθηκε επί τάπητος, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε στην εισήγηση του ο κ. Μαρκόπουλος το ζητούμενο είναι να μεγιστοποιηθεί η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατό καλύτερα ένα οποιοδήποτε δύσκολο περιστατικό.
Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε το γεγονός ότι αν και πέρασαν δεκαετίες από τη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε

στο σύνολό του το περιαστικό δάσος, εντούτοις η αρχική εκτίμηση ότι θα αποκαθίστατο δεν επιβεβαιώθηκε, προφανώς λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Καταληκτικά επεσήμανε πως πρέπει να εξετάσουν το τι μπορούν να κάνουν, ώστε να προστατέψουν το περιαστικό δάσος και να είναι σε ετοιμότητα, να εξετάσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν από πλευράς βατότητας, αλλά και πόσο οργανωμένοι είναι για να το προφυλάξουν διότι αν συμβεί κάτι, δύσκολα θα αποκατασταθεί η ζημιά, γι’ αυτό και πρέπει να είναι έτοιμοι, όσο το δυνατό καλύτερα.

Καβάλα: Παρουσίαση Φεστιβάλ Φιλίππων
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάστηκε χθες στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του κ. Θοδωρή Γκόνη. Το 60ο φεστιβάλ ξεκινά στις 8 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 27 Αυγούστου περιλαμβάνοντας θεατρικές παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων και άλλα δρώμενα στην πόλη της Καβάλας.

Καβάλα: Ενημερώσεις για την ανακύκλωση
Στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας με την χρήση των μπλε κάδων, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής κ. Πρασσά και το προσωπικό του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καβάλας, θα πραγματοποιήσουν 6 ενημερώσεις στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας.
Η αρχή θα γίνει αύριο από το ΚΑΠΗ Αγίου Αθανασίου και θα ακολουθήσει την Παρασκευή 16 Ιουνίου το ΚΑΠΗ του Αγ. Λουκά.
Όλες οι ενημερώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί και εκτός από τα μέλη των ΚΑΠΗ, καλούνται και όλοι οι δημότες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας, να παρευρεθούν σε όποια ενημέρωση μπορούν.

Καβάλα: Εκδήλωση για τους αιμοδότες
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Στέλλα Μανώλα – Κούρτη της Καβάλας τιμά τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη με την τρίωρη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο κινηματοθέατρο «Όσκαρ» στις 7.30 το βράδυ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία του προέδρου του συλλόγου κ. Παπαζογράφου, ομιλία της Ιατρού Αιματολόγου του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ευαγγελίας Πανώρη, το θεατρικό έργο «Δώρο Ζωής» από τη θεατρική ομάδα «.ALIVE» και συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας.

Καβάλα: Εκτός για ένα μήνα ο «Νικητής»
Εκτός δρομολογίων θα παραμείνει το νέο φέρρυ μπόουτ «Νικητής» που προσέκρουσε την Κυριακή το πρωί στις 6.15 στα αβαθή του λιμανιού του Πρίνου Θάσου με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη και να ακινητοποιηθεί. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το σκάφος που αναμενόταν να εκτελέσει από χθες τα προγραμματισμένα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου, θα μείνει εκτός δράσης για ένα περίπου μήνα έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη που υπέστη.

Καβάλα: Αναβίωση του εθίμου του Κλείδωνα
Ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας “Το Κάστρο” διοργανώνει την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα εορταστικές εκδηλώσεις στο χώρο της Παλιάς Μουσικής για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδoνα με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων αλλά και προς τιμήν της ημέρας του πατέρα.

Καβάλα: Παρουσίαση βιβλίου της Ιουλίας Τσατσούλη
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του Αργύρη Κολλιού και της Ιουλίας Τσατσούλη με τίτλο «Εργαστηριακές Ηλεκτρολογικές Ηλεκτρονικές Εφαρμογές»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Οι συγγραφείς θα παρουσιάσουν εικόνες και σχήματα της ηλεκτρολογίας και ηλεκτρονικής, που αναφέρονται στους εφευρέτες του ηλεκτρισμού και φτάνουν μέχρι την υπερσύγχρονη σημερινή τεχνολογία καθώς και τον τρόπο πρωτότυπης εργαστηριακής διδασκαλίας στην Τεχνολογική εκπαίδευση.

Δράμα: Εθελοντική αιμοδοσία
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, το Γ. Νοσοκομείο Δράμας συντονίζει τις δράσεις του στην πανελλήνια προσπάθεια για την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας, που θα αποκτήσει μονιμότητα, με πρώτο στόχο την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας αίματος για τους Θερινούς μήνες και στόχο την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου μας από 100% εθελοντική αιμοδοσία.
Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη η υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας Θα πραγματοποιήσει αιμοληψίες στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου της Δράμας την Τετάρτη 14 Ιουνίου από τις 9 π.μ. έως τη 1μ.μ.

Δράμα: Επιστημονική διημερίδα
Η 4η Επιστημονική Νοσηλευτική Διημερίδα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Αμίλιος Καλαιτζίδης στην Καλίφυτο Δράμας.

Καβάλα: Αποκατάσταση του δρόμου του Παληού
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τοιχίο αντιστήριξης στο Παληό στο ύψος «Γλάστρες» και την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες οδοποιίας για την αποκατάσταση του οδοστρώματος που υπέστη καθίζηση. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου.

Καβάλα: Στις 17 & 18 Ιουνίου το Wood Water Wild Festival
Στις 17 & 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Wood Water Wild Festival στην Παλιά Καβάλα από τον Σύλλογο Παλιάς Καβάλας, ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ μουσικής, αθλημάτων και δραστηριοτήτων υπαίθρου που ξεκίνησε το 2009 και διεξάγεται κάθε χρόνο στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και συγκεκριμένα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι μέσα στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Περιβαλλοντικού Μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας, που βρίσκεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την πόλη της Καβάλας.
Για δυο ημέρες και νύχτες ένας πανέμορφα διαμορφωμένος χώρος εκδηλώσεων στον αναστηλωμένο νερόμυλο του μονοπατιού θα φιλοξενήσει περισσότερες από 30 δραστηριότητες, η συμμετοχή στις οποίες είναι δωρεάν.
Το Φεστιβάλ φιλοξενεί 2 επίσημους αγώνες, συγκροτήματα και DJ’s, για συναυλίες μεταξύ αυτών και οι Imam Baildi, αθλήματα/δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, τοξοβολία, εναέριο πέρασμα, paintball, trekking, ιππασία, yoga, νυχτερινή πεζοπορία κ.α.
Φιλοξενεί υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, περιβαλλοντικά εργαστήρια, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών, χορευτικές επιδείξεις, facepainting, οικολογικές δράσεις, επιτραπέζια παιχνίδια, σινεμά δρόμου, επίδειξη αερομοντελισμού κ.α. Φιλοξενεί bazaar/έκθεση χειροτεχνημάτων, παραδοσιακών προϊόντων και βιβλίου.

Καιρός: Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία να φτάνει στην μέγιστη τιμή της στους 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Keywords
ΕΡΤ, έως ότου, καβαλα, θεατρο, μπλε, καπη, ιουνίου, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, συμμετοχή, δραμα, μονιμοτητα, wood, water, wild, festival, Τοξοβολία, yoga, καιρος, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, φωτια, επιτραπεζια παιχνιδια, αιμοδοσια, ανακυκλωση, δωρεαν, εικονες, ιππασια, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, σινεμα, υψος, αγωνες, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, δασος, δευτερα, δρομολογια, δρωμενα, εθελοντικη αιμοδοσια, αιθουσα, εκθεση, εκπαιδευση, εκτιμηση, ενημερωση, τεχνολογια, έως ότου, ζημια, ζωης, υπηρεσια, ιδρυμα, ομιλια, καπη, κελσιου, μακεδονια, μηνες, μπλε, ομαδα, παιδια, παρουσιαση, πεζοπορια, περιβαλλον, πρινου, πρωι, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σχηματα, τιμη, τοιχιο, ισογειο, φεστιβαλ, φτανει, φυσικο, μποφορ, water, wood, festival, yoga, ιουνίου, κυριακη, μεινει, νοσοκομειο, θερμοκρασια, wild, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα