Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:37 29/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Την κατασκευή έργων αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 39,6 εκατ. ευρώ, σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου από την Καβάλα την Παρασκευή ενώ, κατά την παρουσία σε ημερίδα των οινοπαραγωγών της Δράμας προανήγγειλε την κατάργηση του φόρου στο κρασί εντός του έτους.
Ο κ. Αποστόλου, παραβρέθηκε επίσης στα εγκαίνια μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο χώρο της ανθοκομίας, που βασίζει εξολοκλήρου τη λειτουργία της στην αξιοποίηση

του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού στο δήμο Νέστου (Καβάλας). Μια επένδυση ύψους 7.000.000 ευρώ.

Σε συμβολικό αποκλεισμό για 20 λεπτά της Εγνατίας οδού, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, θα προχωρήσουν την Τετάρτη οι τοπικοί φορείς της Καβάλας, όπως αποφασίστηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή. Αιτία της διαμαρτυρίας είναι η σχεδιαζόμενη δημιουργία διοδίων στα όρια του Δήμου Καβάλας. Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα και η έκδοση ψηφίσματος κατά της απόφασης εγκατάστασης σταθμού διοδίων στην περιοχή της Άσπρης Άμμου καθώς θα επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης από τα διερχόμενα οχήματα που θα αποφεύγουν τα διόδια.
Η κινητοποίηση θα γίνει στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης.

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ με απόλυτη επιτυχία η 3η Θρακομακεδονική Έκθεση Synergia, ενδοπεριφερειακής προώθησης τοπικών προϊόντων του διατροφικού τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης Καβάλας.
Οι συμμετοχές των εκθετών στα περίπτερα του εκθεσιακού, έφτασαν τις 110 ενώ τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης.
Σε δηλώσεις του τόνισε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πάντα δίπλα σε τέτοιου είδους εγχειρήματα και τα εργαλεία του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 είναι ικανά και βοηθούν σε τέτοιου είδους συνέργειες.

Θύμα επιτηδείων έπεσε ξενοδοχειακή μονάδα στη Θάσο. Χάκερς δημιούργησαν ψεύτικη ιστοσελίδα μέσω της οποίας έκαναν κρατήσεις οι πελάτες από το εξωτερικό. Έως ότου διαπιστωθεί η απάτη, πελάτες είχαν καταθέσει ποσά ύψους 5.500 ευρώ.

Θετικός ήταν ο απολογισμός της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποίησε ο Αιμοδοτικός Σύλλογος «Στέλλα Μανόλα Κούρτη» στον χώρο της Στρατιωτικής Λέσχης. Η 56η εθελοντική αιμοδοσία κατάφερε να συγκεντρώσει περί τις 150 φιάλες αίματος.

Τα Κ.Α.Π.Η. του Νομικού Προσώπου « Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβάλας », σε συνεργασία με τον Δερματολόγο γιατρό κ. Παπασπύρου, θα πραγματοποιήσουν ομιλία στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αύριο Τρίτη 30 Μαΐου στις 11 το πρωί με θέμα «Καρκίνος του Δέρματος».

Αύριο Τρίτη 30 Μαΐου στις 7 το βράδυ στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας, θα παραδοθούν στους τυχερούς του διαγωνισμού «Ψωνίζω και κερδίζω στη Δημοτική Αγορά», τα δώρα της κλήρωσης.

Ολοκληρώνονται οι Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» της Καβάλας, υπό τη διοργάνωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Απόψε (Δευτέρα) η Ομάδα «Χ-οδός» παρουσιάζει τη μουσική παράσταση του Παύλου Λεμοντζή «Μάτια μου, κομμάτια μου» με κείμενα των Κοροβίνη, Μανιώτη, Γερασιμίδου, Λεμοντζή.

Συνεχίζει τη λειτουργία της στο Παλλάδιο η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Αντανακλάσεις» που διοργανώνεται από το Εικαστικό Τμήμα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας. Στην πλειονότητά τους συμμετέχουν δημιουργοί που διδάσκουν καλλιτεχνικά στα σχολεία του νομού. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου.

Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα (29 Μαΐου), οι εγγραφές για το δωρεάν πρόγραμμα «παιδί και κολύμπι» που υλοποιεί το τμήμα παιδείας και αθλητισμού του δήμου Δράμας σε συνεργασία με τον τοπικό Κολυμβητικό Όμιλο και τον «Δράμα 1986». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (και θα διαρκέσει από 19 Ιουνίου μέχρι 28 Ιουλίου. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, στο Δημαρχείο Δράμας.

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στη Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από τους 12 έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα