Μαζική συμμετοχή στον 33ο Δρόμο Θυσίας Διστόμου

08:10 29/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς να τους πτοήσει η βροχή, εκατοντάδες δρομείς την Κυριακή 28/5 πήραν μέρος και τερμάτισαν στον 33ο Δρόμο Θυσίας Διστόμου. Τη διοργάνωση είχε ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με αίτημα την δικαίωση της θυσίας και ευόδωση του αγώνα για τις διεκδικήσεις.

Ο δρόμος – μήκους 11,2 χλμ- γίνεται στην μνήμη

των 228 σφαγιασθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944 και την τεχνική υποστήριξη είχαν ο Αθλητικός Σύλλογος »Μεδεών» και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Τα βραβεία στους άνδρες έδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργακός και στις γυναίκες ο Πλωτάρχης (και δρομέας) του ΥΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ Αθανάσιος Μίχας μαζί με την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Θάνου. Οι συμμετέχοντες από τις Ένοπλες Δυνάμεις έφθασαν σχεδόν τους 300. Πολυπληθέστερη ήταν η συμμετοχή της Σχολής Τεχνικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) με επικεφαλής τον ταξίαρχο διοικητή της κ. Φασούλα

Κωνσταντίνος Παγάνης

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι και φέτος, λόγω του διττού χαρακτήρα του Δρόμου – και αγωνιστικός και συμβολικός – συμμετείχαν και δυο πεζοπόροι: Ο Στάθης Σταθάς από το Δίστομο – συμμετέχει κάθε χρόνο- και ο Κωνσταντίνος Παγάνης από την Λιβαδειά που διήνυσαν την απόσταση από τον Καρακόλιθο στο Διστομο υπό βροχή, με ομπρέλα ο πρώτος και αδιάβροχο και γκλίτσα, ο δεύτερος: «Ήθελα να κάνω την διαδρομή για τους νεκρούς του Διστόμου και το έκανα, ας έβρεχε», είπε στον τερματισμό ο κ. Παγάνης.

Σχετικές ειδήσεις:
Σε εξέλιξη οι πολυήμερες εκδηλώσεις για τη σφαγή στο Δίστομο

Στις 28 Μαΐου ο «33ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου»

Keywords
Τυχαία Θέματα