EINAΠ: «Ζητάμε την πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου Πατησίων»

18:17 7/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αιτήματα αναβάθμισης της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πατησίων, καθώς και την πλήρη επαναλειτουργία του, που έχει συγχωνευθεί με το νοσοκομείο «Αγία Όλγα», διατυπώνει η ΕΙΝΑΠ.

Το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών απέστειλε επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και φορείς του χώρου της Υγείας, καθώς και προς το διοικητή του νοσοκομείου «Αγία Όλγα».

Όπως επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ: «Πριν το νοσοκομείο των

Πατησίων κλείσει (2013) η οφθαλμολογική κλινική εφημέρευε κάθε 4 ημέρες, είχε 10 χειρουργικά τραπέζια ανά εβδομάδα και 13 κλίνες νοσηλείας. Μετά το κλείσιμο τα εξωτερικά ιατρεία παρέμειναν στο Πατησίων, αλλά τα χειρουργεία γίνονται πλέον στο Αγία Όλγα.
Το αίτημα του νοσοκομειακού κινήματος για πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου όχι μόνο δεν εισακούστηκε, αλλά τώρα αποφασίστηκε μέχρι 31/12/16 η πλήρης εκκένωσή του.

Το κύριο ενδιαφέρον της Πολιτείας τώρα στρέφεται στη γρήγορη μετακόμιση αυτή, χωρίς να εξασφαλίζουν τις συνθήκες ομαλής λειτουργίας της κλινικής που συρρικνώνεται δραματικά, ούτε της μεταφοράς των οφθαλμολογικών ιατρείων και του υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού τους στους κατάλληλους χώρους.
Το αίτημα των γιατρών της κλινικής να συμμετέχει το τμήμα στο πρόγραμμα γενικής εφημερίας του λεκανοπεδίου με οφθαλμολογικό ιατρείο στο ΤΕΠ, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αποδεκτό».

Τα αιτήματα που διατυπώνει η ΕΙΝΑΠ είναι: «Να λειτουργήσει ξανά με μόνιμο προσωπικό, τις κλίνες που λειτουργούσε στο παρελθόν, τη συμμετοχή του στην εφημερία του λεκανοπεδίου η οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Πατησίων – Αγία Όλγα.
Ζητάμε την πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου Πατησίων.
Τέλος, επισημαίνουμε ότι η Διοίκηση δεν θα πρέπει να φέρεται αυταρχικά στο προσωπικό που αντιμετωπίζει ήδη τόσα προβλήματα».

Τέλος το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, στις 4/11/16.
«Η ατζέντα των θεμάτων περιλάμβανε:
1) Προσλήψεις προσωπικού
2) Χρηματοδότηση νοσοκομείων
3) ΜΕΘ
4) Ογκολογικά νοσοκομεία
5) Επικουρικοί γιατροί
6) Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Η θέση του Προέδρου ήταν ότι για τις προσλήψεις δίνει προτεραιότητα στο νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί πιστεύει ότι οι ελλείψεις εκεί είναι πολύ μεγάλες, και μετά ακολουθεί το ιατρικό.

Για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων δεν έδωσε συγκεκριμένο πλάνο, αλλά είπε ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό.
Για τις ΜΕΘ και τα ογκολογικά νοσοκομεία πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργήσουν τα κενά κρεβάτια των ΜΕΘ ανά τη χώρα και τα παλιά μηχανήματα των ογκολογικών τμημάτων να αντικατασταθούν.

Για τους επικουρικούς γιατρούς συμφωνεί ότι τη συγκεκριμένη περίοδο θα πρέπει να παραμείνουν και να βοηθήσουν τα νοσοκομεία.
Συμφώνησε μαζί μας ότι το θέμα της Π.Φ.Υ. πρέπει να μπει σε προτεραιότητα και να δοθούν άμεσες λύσεις για να βελτιωθεί η λειτουργία των νοσοκομείων».

Keywords
Τυχαία Θέματα