Christian Dior: Ο σχεδιαστής του ονείρου

18:20 4/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την ευκαιρία των 70 χρόνων από τη δημιουργία του γαλλικού οίκου μόδας Christian Dior, το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι (Musée des Arts Décoratifs) παρουσιάζει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς. Με τίτλο «Christian Dior, Σχεδιαστής του ονείρου», η έκθεση παρουσιάζει την ιστορία και την εξέλιξη του οίκου καθώς και την επίδραση του δημιουργού στον χώρο της παγκόσμιας μόδας.

Η ιστορία του εμβληματικού

οίκου μόδας ξεκίνησε το 1947, όταν ο 42χρονος τότε Christian Dior παρουσίασε στο Παρίσι την πρώτη του συλλογή φέρνοντας την επανάσταση στον χώρο της μόδας. «Θεωρώ τη δουλειά μου ως εφήμερη αρχιτεκτονική, αφιερωμένη στην ομορφιά του γυναικείου σώματος» είχε δηλώσει συγκεκριμένα ο διάσημος μόδιστρος. Η γραμμή του 1947, με τις φαρδιές φούστες και τη στενή μέση, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση και χαρακτηρίστηκε ως το «New Look». Κατάφερε να αναβιώσει την υψηλή ραπτική του Παρισιού, που είχε παρακμάσει στη διάρκεια του πολέμου και το 1949 τα τρία τέταρτα των εξαγωγών της Γαλλίας έφεραν το όνομά του.

Στην αναδρομική έκθεση οι διάσημες δημιουργίες του συνυπάρχουν με πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, φωτογραφίες και αντικείμενα τέχνης αναδεικνύοντας τους δεσμούς που έχει αναπτύξει ο οίκος στην 70χρονη ιστορία του με όλες τις μορφές τέχνης. «Αυτή η έκθεση είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη, επειδή τροφοδοτείται από ένα διάλογο με τα έργα τέχνης που αγαπούσε ο σχεδιαστής» εξηγεί ο Olivier Gabet, Διευθυντής του μουσείου. Πολλές μάλιστα από τις δημιουργίες που εκτίθενται στο μουσείο, ανήκουν στη συλλογή Dior Heritage και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Παρίσι. Διάσημα αξεσουάρ, όπως καπέλα, κοσμήματα, τσάντες, παπούτσια, γάντια και αρώματα συμπληρώνουν την εικόνα ενός εμβληματικού οίκου μόδας και συμβολίζουν τις τάσεις της εποχής τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα