Brexit-Βρετανία: Μία στις πέντε βρετανικές επιχειρήσεις προειδοποιεί με φυγή

14:50 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την διάχυτη αβεβαιότητα για την οικονομία, το πάγωμα επενδύσεων και τις θέσεις εργασίας στη Βρετανία υπό Brexit, επιβεβαιώνουν ηχηρά ονόματα ,όπως ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο εκπρόσωπος της Aston Martin, που προειδοποιούν ότι»δεν πρέπει να υποτιμηθεί» ο αντίκτυπος της απόφασης για Brexit.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ομίλου Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον κάλεσε το βρετανικό κοινοβούλιο να «πάρει στα σοβαρά» το αίτημα για ένα δεύτερο δημοψήφισμα

που υπογράφηκε από 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους.
«Η απόφαση για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου βασίσθηκε σε ψεύτικες υποσχέσεις που έσπρωξαν μια μειονότητα στο σύνολο των ψηφοφόρων να ψηφίσουν»υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ», έγραψε στην ιστοσελίδα του ο δισεκατομμυριούχος.

Το Ινστιτούτο των Διευθυντών (IoD), η βρετανική ομοσπονδία των επικεφαλής επιχειρήσεων, και τα εμπορικά επιμελητήρια της χώρας, προειδοποιούν ότι «ένας στους τέσσερις (24%) προβλέπει να παγώσει τις προσλήψεις και ένας στους πέντε (22%) εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει αλλού ορισμένες δραστηριότητες».

«Η πλειονότητα των επιχειρήσεων πιστεύει πως το Brexit θα είναι κακό γι’ αυτές και ως εκ τούτου τα σχέδια για επενδύσεις και προσλήψεις έχουν παγώσει ή έχουν περιοριστεί», σχολίασε ο Σάιμον Ουόκερ, γενικός διευθυντής του IoD.

Σε άρθρο της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Times, η γενική διευθύντρια της μεγαλύτερης βρετανικής οργάνωσης εργοδοτών, η CBI (Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών), καλεί την κυβέρνηση «να δράσει επειγόντως για να ελαχιστοποιήσει τις αβεβαιότητες που επιβαρύνουν τις επενδυτικές αποφάσεις και φρενάρουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Εξάλλου η βιομηχανία αυτοκινήτων πολυτελείας Aston Martin κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να φέρει γρήγορα σταθερότητα στην οικονομία μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, διασαφηνίζοντας το χρονοδιάγραμμα εξόδου από την ΕΕ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα