Athens Pride 2018: Μηνύματα σεβασμού στη διαφορετικότητα

10:50 9/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μηνύματα κατά της ομοφοβίας και υπέρ του δικαιώματος στην ιδιαιτερότητα στέλνει το Athens Pride που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα.

«Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή

του στο Twitter με αφορμή το Athens Pride 2018.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα. Παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μια κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας.

Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας. #athenspride2018 pic.twitter.com/XJQ24INt4z

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 8, 2018

Το Pride διοργανώνεται για 14η διαδοχική χρονιά στην Αθήνα. Οι σημερινές εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με κορύφωση την παρέλαση που για δεύτερη φορά θα διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος με έναρξη στις 7 μ.μ., υπό το κεντρικό σύνθημα «Παρούσα», που αφορά τη θηλυκότητα όχι ως συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται κάθε μέρα, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Η Βουλή δηλώνοντας «Παρούσα» στην καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου, θα προβάλλει απόψε, για πρώτη φορά, το λογότυπο του Athens Pride σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της, στη διάρκεια της εκδήλωσης-παρέλασης στην πλατεία Συντάγματος, στέλνοντας μηνύματα σεβασμού στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα