3o Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου

10:09 9/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ Bobos Arts Festival, που διοργανώνεται στην Αθήνα για τρίτη συνεχή χρονιά, έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Πρόκειται για μια μέρα ποιοτικής ψυχαγωγίας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών στον Κήπο του Μεγάρου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα επιλεγμένων δράσεων, οι

οποίες σκοπό έχουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Μικροί από 3 έως 12 ετών αλλά και μεγάλοι κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, να παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή να βγαίνουν από τον Κήπο και να επιστρέφουν σε αυτόν για να διασκεδάσουν επιλέγοντας την εκδήλωση που προτιμούν.

Μουσική, θέατρο, εικαστικές δράσεις και δημιουργικό παιχνίδι σε μια μεγάλη γιορτή για το παιδί, τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Στη σκηνή του 3ου Bobos Arts Festival οι ενδιαφερόμενοι θα δουν, θα παίξουν και θα παρακολουθήσουν τους:

Τους Burger Project στη νέα τους διαδραστική παιχνιδο-συναυλία για παιδιά αλλά και ευφάνταστους ενήλικες «Ένα τρελό κοντσέρτο». Με όχημα τα τραγούδια των Burger Project, γρήγορα μουσικοκινητικά παιχνίδια και χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους.

Το θεατρικό παραμύθι με ζωντανή μουσική και κούκλες του Δημήτρη Μπασλάμ «Ο Αγησίλαγος», που μιλά για τον υγιεινό τρόπο ζωής και αγαπήθηκε από παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ο συγγραφέας, μέσα από τις περιπέτειες ενός καλοφαγά μάγειρα λαγού, μας κάνει ένα ευχάριστο μάθημα διατροφής δίχως καμία διάθεση διδακτισμού ή ηθικολογίας, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στην πολυπολιτισμικότητα της κοινωνίας. Οι κούκλες, διά χειρός Δήμητρας Γιοβάνη, παίρνουν σάρκα και οστά από τρεις ηθοποιούς σε ρόλο εμψυχωτή και αφηγητή, οι οποίοι, χάρη στη σπιρτάδα του κειμένου, τις κάνουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των θεατών. Επί σκηνής, βρίσκονται επίσης δύο μουσικοί που σχολιάζουν και τραγουδούν τα παθήματα του κυρίου Αγησίλαγου.

Την παράσταση «Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας», δύο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι διασκευασμένες από τη βραβευμένη θεατρική Ομάδα Τόπι, φτιαγμένες με πολύ κέφι, χιούμορ, διάδραση και φαντασία για μικρά και μεγάλα παιδιά. Όλα διαδραματίζονται σε ένα τσίρκο με κλόουν, ζογκλέρ, μάγους, ταχυδακτυλουργούς και… έναν τεράστιο ελέφαντα! Μια ιστορία αγάπης και μίσους, ταπεινοφροσύνης και ματαιοδοξίας που εξηγεί πώς ο τρομερός εχθρός μας μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος μας.

Τιμές εισιτηρίων: 10 € (προσφορά Εarly Βird, 10/5 έως 20/5), 12 € (προπώληση, 21/5 έως 9/6), 15 € (αγορά από τα εκδοτήρια του Μεγάρου την ημέρα του φεστιβάλ), 13 € / άτομο (οικογενειακό, 4 ή περισσότερα άτομα)

Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα