Κ. Κάππας: Κανένας κίνδυνος από την κεραία κινητής τηλεφωνίας στους Αγ. Αναργύρους (ηχητικό)

10:52 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ακτινοβολίας για τους κατοίκους της συνοικίας των Αγ. Αναργύρων, από την κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί σε ταράτσα πολυκατοικίας , εξέφρασε ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Κάππας, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Βόλου.

Ο κ. Κάππας μετέβη χτες στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων και οι μετρήσεις που έκανε έδειξαν ότι η ακτινοβολία που εκπέμπει η κεραία κινητής τηλεφωνίας

είναι 30 – 40 φορές κάτω από το επιτρεπόμενο όριο.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για τους κατοίκους των Αγ. Αναργύρων και αυτό ακριβώς προσπάθησα να τους εξηγήσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάππας και συμπλήρωσε ότι αν χρειαστεί θα έρθει ξανά στη συγκεκριμένη περιοχή, για να κάνει μετρήσεις.

Στο μεταξύ, θυμίζουμε ότι χτες ο κ. Κάππας προχώρησε σε πλήρη απενοχοποίηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα κινητά, οι κεραίες κινητής, οι πυλώνες της ΔΕΗ, οι συσκευές που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Επίδραση των ακτινοβολιών στον άνθρωπο και τα ανθρώπινα» για καθηγητές Πληροφορικής και Φυσικών επιστημών που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Βόλου.

Όλη η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Κάππα :

Keywords
Τυχαία Θέματα