5ος Πανελλήνιος Επετειακός Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

09:04 2/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (ΠΜΣ «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες»), o Δήμος της Νήσου Ψαρών και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία» διοργανώνουν,  σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και τον Όμιλο για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, τον 5ο Πανελλήνιο Επετειακό Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ για μαθητές και εκπαιδευτικούς με θέμα «Προσεγγίζουμε κριτικά  το παρελθόν: η Ελληνική Επανάσταση ως πηγή έμπνευσης, αναστοχασμού και δράσης».

Τα  πρόσωπα και τα ιστορικά γεγονότα, οι κοινωνικές ομάδες,

οι ιδέες και οι αξίες που εμπνέουν, οι θεσμοί που συγκροτούνται, η διεθνής διάσταση της Επανάστασης και ο ρόλος των Μ. Δυνάμεων, η σημασία της επανάστασης για το τότε, το σήμερα και το μέλλον,  η διδασκαλία της επανάστασης στο ελληνικό σχολείο.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται α) σε μαθητές της  ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων, των Γενικών-Εσπερινών-Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ελλάδα, την  Κύπρο και στα σχολεία της Ομογένειας, β) σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.

Τα ντοκιμαντέρ των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα κριθούν από κριτική επιτροπή ειδικών, που θα εποπτεύεται από ειδική επιστημονική επιτροπή.

Η φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020.

Τα υποψήφια ντοκιμαντέρ θα πρέπει να αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα της διοργάνωσης το αργότερο ως τις 23 Απριλίου 2021.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο, 28 Μαΐου 2021 σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ

Πληροφορίες: www.neapaideia-glossa.gr, email: [email protected]

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα