Σημείο καμπής η εφαρμογή από αύριο των νέων μέτρων – Στη Θεσσαλονίκη ο Β. Κικίλιας (video)

07:48 2/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη στιγμή που όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις επιστρέφουν σε lockdown για να προστατευτούν από το δεύτερο κύμα της φονικής πανδημίας, στην Ελλάδα τα πάντα θα κριθούν από την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο στις 6 το πρωί. Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη

η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου. Ο υπουργός Υγείας ο οποίος βρίσκεται εκεί δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό πρόσθετα μέτρα, ενώ ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε την κατάσταση πολεμική.

Επίσης κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν, χθες δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Ευτέρπης, στο Μαρούσι. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 850 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκαν 14 θετικά δείγματα (1,65%). Πρόκειται για εννέα γυναίκες και πέντε άνδρες, όλοι Έλληνες, με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

Εξάλλου, στα Γιάννενα επιβεβαιώθηκαν 26 κρούσματα σε Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα νοσοκομεία της πόλης αδυνατούν να υποδεχτούν αυτά τα περιστατικά, με αποτέλεσμα τη διακομιδή των ασθενών σε γειτονικές περιοχές. Παράλληλα, ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας και εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο εν λόγω γηροκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα