4ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρο κατά της φτώχειας και της πείνας

00:42 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 4ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών κατά της φτώχειας και της πείνας διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαρτίου ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί από τις 9:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. την Κυριακή στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού στο πάρκο ομόνοιας στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί o UNPD, η FIFA, η UEFA, με πρεσβευτές καλής θέλησης τους βετεράνους παγκοσμίου κλάσεως ποδοσφαιριστές Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο και άλλους μεγάλους αθλητές.

Στο
τουρνουά θα τιμηθεί ο πρωταθλητής Ευρώπης 2004 Στέλιος Γιαννακόπουλος

Στο τουρνουά θα τιμηθεί ο διεθνής ποδοσφαιριστής , πρωταθλητής Ευρώπης 2004, Στέλιος Γιαννακόπουλος. Το μήνυμα του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού είναι: «Με τη συνεργασία, μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα κατά της φτώχειας!». Ο Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ στο πλαίσιο των 50 χρόνων από την ίδρυση του, ξεκίνησε επετειακές δράσεις που ευαισθητοποιούν τη νέα γενιά και θεσμοθετούν κοινωνικές δράσεις στην ελληνική κοινωνία πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό κίνημα και έχει την ηθική ευθύνη να είναι μπροστά στα παγκόσμια προβλήματα .Αυτή η δράση εντάσσεται σε αυτές τις πρωτοβουλίες.

Στο περσινό τουρνουά καλεσμένος ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης

Μάλιστα φέτος είναι η τέταρτη χρονιά στην Ελλάδα που μικροί αθλητές ποδοσφαίρου πραγματοποιούν καμπάνια στο πλαίσιο του 1ου και 2ου στόχου των 17 στόχων για την βιώσιμη ανάπτυξη ως το 2030 των Ηνωμένων Εθνών. Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους τους Σερραίους στη μεγάλη κοινωνική γιορτή ενώ αυτό που ζητάνε είναι εκτός από το μήνυμα ευαισθητοποίησης που θα στείλουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές να υπάρξει ευαισθητοποίηση και της κοινωνίας γενικότερα και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει στο καλάθι συμμετοχής (Συγκέντρωση Προμηθειών σε Τρόφιμα τα οποία θα δοθούν σε άπορες οικογένειες της Π.Ε. Σερρών μέσω της Μητροπόλεως Σερρών).

Keywords
Τυχαία Θέματα