47 ακίνητα ζητά πίσω από το Υπερταμείο ο Δήμος Λαρισαίων

01:11 3/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση εξαίρεση απο τη λίστα με τα ακίνητα του Δημοσίου που εκχωρούνται στο Υπερταμείο, 47 ακινήτων τα οποία είναι άμεσου ενδιαφέροντος του Δήμου, ζητά με απόφαση που έλαβε χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.
Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αριθμός αυτός(47), όπως προέκυψε από τον έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών, να αλλάξει εφόσον κριθεί απαραίτητο από τη διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.
Στη τοποθέτηση του πάντως απέδωσε το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του υπερταμείου αρχαιολογικοί χώροι και ακίνητα

που έχουν ήδη αποδοθεί στο Δήμο ή είναι κοινωφελούς χαρακτήρα σε λήθη μη επικαιροποίησης του Κτηματολογίου.
Πάντως σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του άσκησαν κριτική για «χλιαρή αντίδραση» απέναντι στην κυβέρνηση .

Ταμειακός Απολογισμός
Κατα πλειοψηφια ενέκρινε το Σώμα τον ταμειακό απολογισμς του 2017 με τις παραταξεις της Ρενας Καραλαριώτου και του Πέτρου Κρίκη να μειοψηφούν και να τον καταψηφίζουν.
Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης απέδωσε το ύφος τη κριτικής της αντιπολίτευσης σε προεκλογικούς λόγους, ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις περί «μηδενικού έργου» και λανθασμένων σχεδιασμών οσον αφορά τα εργα στο κέντρο της πόλης, «τα οποία υλοποιούνται με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές»,υποστήριξε οτι η υλοποίηση και εφαρμογή του Σχεδιου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποτελεί ένα οραματικό σχέδιο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης .
Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι όποιες καθυστερήσεις εχουν να κάνουν με τις γραφειοκρατικές, οι οποίες ξεπεραστηκαν με τιτάνιες προσπάθειες. Αλλωστε η πόλη της Λάρισας είναι η πρώτη στην Ελλάδα που υλοποιοεί ένα τέτοιο Σχέδιο,ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για όσες ακολουθήσουν.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ειδική ευρεία συνεδρίαση θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες για το θέμα της συνένωσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Χθες πάντως το παρόν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έδωσε και ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ξενοφών Σπηλιώτης ο οποίος και ανακοίνωσε στο σώμα την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος με την οποία ζητά την απόσυρση του σχεδίου νόμου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα