37ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Βουραϊκό

11:04 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή χιλιάδων ορειβατών έγινε και φέτος το καθιερωμένο πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Περισσότεροι από 3.500 χιλιάδες ορειβάτες συμμετείχαν στο 37ο Πανελλήνιο πέρασμα, που έγινε την Κυριακή. Δύο ετών οι δίδυμες αδελφούλες – οι μικρότερες … και 83 ο μεγαλύτερος πεζοπόρος.Από την Πάτρα, το Αίγιο, την Αργολίδα, τη Ζάκυνθο, την Αθήνα

και αλλού, επέλεξαν για ακόμα μία φορά να περπατήσουν σε έναν δύσκολο αλλά πανέμορφο δρόμο.

Ταξιδιωτικά γραφεία μεμονωμένες ομάδες παρέες, οικογένειες, ξεκινώντας από τη Ζαχλωρού με ενδιάμεσο σταθμό τα Νιάματα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο αλλά και να γευτούν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Ο οδοντωτός πραγματοποίησε κανονικά όλα τα δρομολόγια του με χαμηλές όμως ταχύτητες και στάσεις σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς, ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους.

Οι φωτογραφικές μηχανές και οι selfie «πήραν φωτιά»… όλοι θέλησαν να απαθανατίσουν, τα κατόρθωμά τους και φυσικά την ομορφιά του τοπίου. Σημαντική ήταν η συμβολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που έσπευσε να κάνει ασφαλέστερη τη διαδρομή των συμμετεχόντων, ας μην ξεχνάμε πως πέρσι σ΄ αυτή τη διοργάνωση, ένα 14χρονο παιδί έχασε τη ζωή του όταν περνούσε από γέφυρα και διέφυγε της προσοχής των γονέων του.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα