Κομοτηνή:ΕΝ ΚΛΩ: Τρικλοποδιών συνέχεια: Η Σύνδικος δηλώνει μη ενήμερη για τον επενδυτή

10:54 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Προφανώς ενοχλεί η δυναμική προοπτική των μελλοντικών πια εργαζόμενων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, που με την ενότητά τους, το μεράκι τους, κρατήθηκαν όρθιοι, εκπόνησαν επιχειρησιακό σχέδιο, βρέθηκε επενδυτής-Ελληνικών Συμφερόντων-και βάζει πλώρη για να αποτελέσει τον κρίσιμο μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που τόσο ανάγκη έχει η Χώρα. Επίσης ενοχλεί το μήνυμα που εκπέμπεται και για τις υπόλοιπες πτωχευμένες επιχειρήσεις και τους ανέργους, πως με την ενότητα των εργαζομένων και την επιμονή, μπορούν να βρεθούν επενδυτές ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξαναδουλέψουν τα εργοστάσια.

Θέλουμε όμως αυτό ή θέλουμε την εκποίηση των εργοστασίων βίδα, βίδα;».
Με αυτή την ερώτηση κατέληξε στην παρέμβασή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο επιχειρησιακό σχέδιο για την ΕΝ ΚΛΩ, Ιωάννης Μουσουλίδης, με αφορμή τις δηλώσεις της συνδίκου, κ. Χρονοπούλου, περί μη ενημέρωσής της, αν και τα έγγραφα είναι πρωτοκολλημένα από τις πτωχευτικές αρχές και έχουν αποσταλεί προς την Σύνδικο, προς τον Επενδυτή και προς τους πρώην εργαζομένους.
Επι πλέον πρόσθεσε πως υπάρχουν νόμοι και αρμόδιες αρχές που παρακολουθούν τη διαδικασία.
Απαντώντας σε ερώτηση στο σημείο που βρίσκεται τώρα η ΕΝ ΚΛΩ, -ένα βήμα πριν την λειτουργία των εργοστασίων-, αν κινδυνεύει το εγχείρημα, δήλωσε με σαφήνεια πως από το μόνο που κινδυνεύουν οι μελλοντικοί εργαζόμενοι είναι μην λειτουργούν ενωμένα και συντονισμένα, μακριά από τους στόχους που είχαν θέσει».
Τέλος στάθηκε στις δημόσιες εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν οι μελλοντικοί εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ,-πρώτα στην Νάουσα- προκειμένου αυτό το εγχείρημα και αυτός ο σχεδιασμός, να γίνει κτήμα όλων των πολιτών. «Αυτό εγχείρημα είναι υπόθεση όλων των πολιτών και όχι κάποιων», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μουσουλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα