27-1-2019 Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής

13:17 27/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στρατός
Όλα καλά για τον νέο Αρχηγό ΓΕΣ

Μικρή ήταν η περιπέτεια της υγείας του νέου Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά. Ο Στρατηγός, που εισήχθη προληπτικά στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης παίρνει εξιτήριο και θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, ώστε να ξεκινήσουν και οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η συνεδρίαση είχε αναβληθεί λόγω της αδιαθεσίας του.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, ο αρχηγός Γ.Ε.Σ. προσήλθε στο Π.Γ.Ν.Ε. ξημερώματα Σαββάτου (1.00 π.μ.), λόγω καρδιακών ενοχλήσεων. «Διενεργήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις και η ενδεδειγμένη αγωγή από τους γιατρούς της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς δεν εμπνέει καμία ανησυχία και αναμένεται να λάβει εξιτήριο σύντομα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρης Αδαμίδης.

Μητρόπολη
Η Μητροπόλη κερνά καφέ
Μαθητές και μαθήτριες που θα παρευρεθούν και θα παρακολουθήσουν την πρωινή λειτουργία της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου, ημέρα των Τριών Ιεραρχών, στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα δεχθούν ως δώρο της Μητρόπολης ένα κουπόνι, ώστε να πιουν δωρεάν τον καφέ ή όποιο άλλο ρόφημα σε ένα από είκοσι καταστήματα της Κομοτηνής. Η μητρόπολη ήρθε σε επαφή με το Σωματείο Καφεπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας και είκοσι καταστήματα ανταποκρίθηκαν, ώστε να συμμετάσχουν σε αυτή την δράση. Η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής θα ενισχύσει χρηματικά το Σωματείο του.

Πολιτισμός
«Ο Ψηλορείτης» γλεντά
Στο Poseidonio Palace, στο 7ο χλμ. Κομοτηνής-Λάγους δίνουν ραντεβού οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» για την εκδήλωση κοπής της πίτας που πραγματοποιεί ο Σύλλογος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στη 13.00. Το πλήρες μενού που θα περιλαμβάνεται στην εκδήλωση θα συνδυαστεί και με παραδοσιακά κρητικά εδέσματα, όπως γαμοπίλαφο και ρακή. Επίσης, μουσικό σχήμα αποτελούμενο από τους Λευτέρη Στεριανόπουλο (λαούτο-τραγούδι), Αρετή Καμηλάκη (βιολί-τραγούδι), Δημήτρη Μακρή (λύρα-τραγούδι), Χρυσοβαλάντη Ουζουνίδη (λαούτο-κιθάρα-τραγούδι) θα πλαισιώσει την εκδήλωση με κρητική παραδοσιακή μουσική. Είσοδος: 15 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977464395

Αστυνομία
Συλλήψεις διακινητών
Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο διακινητές, ένας 53χρονος αλλοδαπός και ένας 23χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι ο 23χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) που οδηγούσε ο 53χρονος, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι άτομα. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθη στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 30χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε οικία στην πόλη της Κομοτηνής το πρωϊ της Παρασκευής, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό της, καθόσον έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και τράπηκε σε φυγή.

Αθλητικά
Βαθμός και καλή εμφάνιση για την Ξάνθη

C

Μετά την παρένθεση του Κυπέλλου, η Ξάνθη επανήλθε στις πολύ καλές εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα και πήρε λευκή ισοπαλία στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Αν και εκτός έδρας η Ξάνθη ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στο δεύτερο μέρος, παρά τις πολλές απουσίες των πλέον βασικών ποδοσφαιριστών όπως οι Γέντρισεκ, Κάστρο, Ντουρίσκοβιτς, Λισγάρα. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με καλή ανασταλτική λειτουργία και ήταν πιο απειλητική. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν την πρώτη τους ευκαιρία μόλις στο 91ο λεπτό.

Μπάσκετ και νίκη
Μία ακόμα νίκη σημείωσε το ανδρικό τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής που επικράτησε με 63-56 του ΑΟ Χρυσούπολης το απόγευμα του Σαββάτου. Ο τεχνικός της ομάδας Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν είχαν πολύ. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο για να ξεφύγει η ομάδα της Κομοτηνής λίγο πριν την ολοκλήρωση του δευτέρου. Στο τρίτο δεκάλεπτο ουσιαστικά «Σφραγίστηκε» η νίκη με τον μαχητικό ΑΟ Χρυσούπολης να μειώνει και να διαμορφώνει το τελικό 63-56 υπέρ της ομάδας της Κομοτηνής.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα