Αυστραλιανό Όπεν: Απόλυτος βασιλιάς ο Τζόκοβιτς - "Καθάρισε" με 3-0 σετ τον Ναδάλ

Απόλυτος κυρίαρχος στη Μελβούρνη αναδείχτηκε την Κυριακή ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο 31χρονος Σέρβος "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν τον αγνώριστο Ραφαέλ Ναδάλ, νικώντας με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-3) και κέρδισε τον έβδομο τίτλο του στο συγκεκριμένο Grand Slam.

Με 15 Grand Slam,

φιγουράρει πλέον στην κορυφή της λίστας των τροπαιούχων της Μελβούρνης με επτά κατακτήσεις, αφήνοντας πίσω του με έξι τους Ρότζερ Φέντερερ και Ρόι Έμερσον.

Για όσους δεν το θυμούνται, Τζόκοβιτς και Ναδάλ μας είχαν χαρίσει έναν συναρπαστικό τελικό στην Αυστραλία, το 2012, ο οποίος κράτησε περίπου 6 ώρες... για την ακρίβεια 5 ώρες και 53 λεπτά!

Θυμηθείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα εκείνου του τελικού στο βίντεο που ακολουθεί:

Σε δηλώσεις τους λίγες ώρες πριν τον σημερινό τελικό, οι δυο τους δήλωναν:

Τζόκοβιτς: “Είναι το “τυχερό” μου Slam. Πάντα ένιωθα τέλεια εδώ, έπαιζα πολύ καλά, νιώθω σαν στο σπίτι μου. Το κίνητρο μου είναι τεράστιο. Αυτό που χρειαζόμουν πριν το ματς είναι ηρεμία ώστε να είμαι στο 100% της συγκέντρωσης στον τελικό. Είμαι πανέτοιμος".

Ναδάλ: "Υπήρχαν εποχές που κυριαρχούσε εκείνος και κυριαρχούσα και εγώ. Σε κάποιες εποχές τα πράγματα ήταν πολύ ισορροπημένα. Νομίζω είναι ένα rivalry που μας αναγκάζει να είμαστε συνέχεια στα όριά μας. Μας έχει κάνει καλύτερους. Το 2012 ήταν ένα από τα πιο δύσκολα ματς που έχω παίξει στην καριέρα μου. Παρά την ήττα που μου στέρησε ένα Grand Slam, ήμουν ικανοποιημένος από το επίπεδο του τένις μου στο τουρνουά. Γενικά έχουμε παίξει συναρπαστικά ματς. Αύριο θα είναι ένα ακόμη και θα δούμε πως θα πάει".

Πάρτε μία γεύση από το σόου των διοργανωτών πριν τον σημερινό μεγάλο τελικό:

Βίντεο από την είσοδο των δύο αθλητών στον αγωνιστικό χώρο:

Η ανωτερότητα του Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ορατή καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Καλύτερος σε όλους τους τομείς, με εξαιρετικό σερβίς, λιγότερα λάθη και εμφανώς πιο συγκεντρωμένος και έτοιμος για τον τελικό, άφησε τον Ισπανό αντίπαλό του σε ρόλο κομπάρσου.

Κατέκτησε με ευκολία το πρώτο σετ, με σκορ 6 - 3.

Ο πανηγυρισμός του για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Ο Ναδάλ έκανε... airball

Όλα στραβά του πήγαιναν του Ράφα Ναδάλ στο πρώτο σετ. Δείτε τι χτύπημα έχασε ο Ισπανός σούπερ σταρ:

Το δεύτερο σετ το κατέκτησε με σκορ 6-2 και το τρίτο με 6-3.

Keywords
Τυχαία Θέματα