25η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

18:45 25/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Πάρκο Τρίτση, από τις 28 εώς και τις 30 Σεπτεμβρίου στο Ίλιον θα διεξαχθεί η 25η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας.

‘Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Οι Πανελλήνιες Γιορτές Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας είναι ένας θεσμός που έχει ήδη γράψει μια ιστορία πολλών ετών, έχοντας ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Ξάνθη, Τρίκαλα, Γιάννενα, Χαλκίδα, Αίγιο, Βόλος, Λαμία είναι ορισμένες μόνο από αυτές.
Φέτος, για 25η συνεχόμενη χρονιά θα σμίξουν μικροί οικοκαλλιεργητές γης, μελισσοκόμοι, μεταποιητές, και χειροτέχνες που παράγουν χωρίς χημικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στην 25η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και χειροτεχνίας, που θα λάβει χώρα στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον Αττικής από τις 28 εώς και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μια Γιορτή αυτοοργανωμένη και αυτοδιαχειριζόμενη από τους ίδιους τους παραγωγούς που συμμετέχουν σε αυτές».

Ο θεσμός αυτός εξυπηρετεί την ανάγκη μικρών γεωργών, που καλλιεργούν με φυσικές οικολογικές μεθόδους, αλλά και μελισσοκόμων, χειροτεχνών και μεταποιητών που χρησιμοποιούν οικολογικές πρακτικές και φυσικά υλικά, να επικοινωνήσουν με τον κόσμο και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να θέσουν τους προβληματισμούς τους για την της ποιότητας της τροφής, αλλά και να προβάλλουν τις αξίες τους, όπως προκύπτουν από τον τρόπο ζωής τους. Η συντροφικότητα, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η δικτύωση, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αυτοοργάνωση, η αυτοδιαχείριση, η αλληλέγγυα οικονομία, η αυτάρκεια, η τοπικότητα κ.ά. είναι μερικές από τα βασικές αρχές στις οποίες στηρίζονται».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Θεωρούμε ότι μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε, η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας θα αποτελέσει μια όαση χαράς και ανθρωπιάς. Θα είναι ευκαιρία μέσα σε αυτή την συγκυρία να συστηθούμε στον κόσμο, δίνοντας του την ευκαιρία να πάρει μία γεύση από τα ποιοτικά αγαθά που παράγουμε και από τον τρόπο που καλλιεργούμε, μεταποιούμε, δημιουργούμε.

Η Γιορτή περιλαμβάνει πολλές χρήσιμες και προπάντων δωρεάν δραστηριότητες για το κοινό: εργαστήρια, σεμινάρια, ομιλίες, συζητήσεις, αλλά και ποιοτικές δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους, προβολές ταινιών ή ντοκιμαντέρ, θεατρικά και μουσικά δρώμενα».

Τέλος, οι διοργανωτές τονίζουν: «Για να συνεισφέρετε στην προσπάθεια μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος της Γιορτής, να φέρετε μαζί σας τις δικές σας επαναχρησιμοποιημένες τσάντες παντός τύπου καθώς και τα δικά σας ποτήρια για το νερό, τους χυμούς ή τα ποτά που θα σας προσφέρονται.

Για όσους δεν μπορούν θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης τσαντών αντοχής καθώς και γυάλινων και κεραμικών ποτηριών».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα