1ο Thessaloniki Summit, 13-14 Οκτωβρίου 2016

16:07 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αναπτυξιακή δυναμική της Βόρειας Ελλάδας φιλοδοξούν να ενισχύσουν οι διοργανωτές του 1ου Thessaloniki Summit, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις δυναμικές μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής, που στα χρόνια της κρίσης (2010-2015) πραγματοποίησαν επενδύσεις ύψους 900 εκατ. ευρώ, αλλά και αναδεικνύοντας τα φλέγοντα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα συνολικά της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας. Την πρώτη «Σύνοδο της Θεσσαλονίκης«, με θέμα «Ιgnite

Progress» («Πυροδοτώντας την πρόοδο»), διοργανώνουν στις 13-14 Οκτωβρίου ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η εταιρεία «Συμεών Τσομώκος ΑΕ«, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Η εκδήλωση θα φέρει στην πόλη πάνω από 60 ομιλητές (πολιτικούς και υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξωστρεφείς επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους κεντρικών και διεθνών τραπεζών). Η δε θεματική της θα στραφεί γύρω από τους εξής πέντε άξονες: γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διαχείριση προσφυγικών ροών, εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, προσέλκυση επενδύσεων και αναπτυξιακές προοπτικές σε στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και ο πολιτισμός.
Στην ουσία το 1ο Thessaloniki Summit αποτελεί μετεξέλιξη του “Thessaloniki Forum», το οποίο ξεκίνησε την πορεία του το 1991 και επαναλήφθηκε πολλές φορές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα