18th Athens Technopolis Jazz Festival – Ενα φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Τεχνόπολη

09:06 6/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 18ο Φεστιβάλ Tζαζ Mουσικής παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα εφτά ημερών, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έως τις 10 Ιουνίου.

Πρόκειται για δύο μουσικά σχήματα που θα καταλάβουν χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Ο λόγος για τους Drums & Voice Jazztronica Duo,

ένα πρωτότυπο ντούο με Nu Jazz κατευθύνσεις, και τον Alex Dante PlaysF. Chopin’s «Nocturnes» σε ένα solo project με μοναδικά ογκώδες ηχητικό πεδίο.

Μαζί με αυτή τη νέα «άφιξη» έρχεται για πρώτη φορά και το JAZZPOiNT Booknotes, μία δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, έως τις 22 Απριλίου 2019. Το JAZZPOiNT έρχεται για δύο βράδια στην Τεχνόπολη για να μας παρουσιάσει το πρωτότυπο αυτό βιβλιομουσικό project, σε επιμέλεια της συγγραφέως Μαρίας Γιαγιάννου.

Επιπλέον, φέτος στο φεστιβάλ έχουν ακόμα περισσότερους λόγους να παρευρεθούν και οι μικροί φίλοι αφού έξι προγράμματα συνθέτουν το Athens Technopolis Jazz Festival Kid’s Edition. Η ομάδα Novel Vox, η Δήμητρα Νικολοπούλου και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με ιδιαίτερα ευφάνταστες και δημιουργικές δράσεις θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία των παιδιών υπό τους ήχους της jazz. Και εδώ, μία από τις δράσεις του ΒΜΦ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι

Τηλ.: 213 0109300, 213 0109324

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα