» Στην Επιτροπή του άρθρου 152 ο Παυλής για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ»

09:37 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιδιώκοντας να γνωστοποιήσει τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής, πάνω σε ψηφισμένες, τελευταίες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παυλής, παραχώρησε χθες, συνέντευξη Τύπου, με τέσσερα (4) θέματα παρέμβασης.

Τα ζητήματα είχαν να κάνουν με α) την ακύρωση απ’ την Αποκεντρωμένη της ψηφισμένης τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΤ, β) με τους ισχυρισμούς περί βιομηχανίας παραγωγής αναθέσεων έργων και προμηθειών, γ)για την ψήφιση της νέας Κανονιστικής που αφορά τους κοινόχρηστους και δημοτικούς χώρους σε Πλατείες και πεζόδρομους και

δ) για την λεγόμενη «Λευκή Νύχτα» που δεν έγινε αυτό το καλοκαίρι.
Όσον αφορά την ακύρωση της απόφασης των τιμολογίων της ΔΕΥΑΤ απ’ την Αποκεντρωμένη. Ο κ. Παυλής δήλωσε: » Τα τιμολόγια που φτιάξαμε παρέχουν οφέλη στους πολίτες, αφού είναι μειωμένα κατά το 1/3 σε σχέση με τα παλαιά. Οι λόγοι της ακύρωσης είναι γελοίοι και απαράδεκτοι και θα προσφύγουμε στην Επιτροπή του άρθρου 152 και ελπίζουμε σε δικαίωση. Η ακύρωση έγινε κατόπιν παρεμβάσεων και πιέσεων από κάποιους».
Για το ζήτημα της κατηγορίας, όσον αφορά την μέθοδο παράδοσης έργων/προμηθειών, ο κ. Παυλής, τόνισε τα εξής: » Η φύση των έργων, των υπηρεσιών και των μελετών είναι τέτοια που υπάρχει διαφοροποίηση των έργων. Εμείς επιλέγουμε μέθοδο που ωφελείται ο Δήμος, άρα και οι πολίτες του. Διαπραγματευόμαστε χαμηλό κόστος μελέτης και γι’ αυτό το 2015, μειώσαμε κατά 40% τα λειτουργικά έξοδά μας και αυξήσαμε το αποθεματικό μας κατά 800.000 επιπλέον. Κάνουμε σφιχτή διαχείριση, ενώ συγχρόνως κοιτάμε και τον πλουραλισμό στην επιλογή εργολάβων-προμηθευτών, με διασπορά και διαπραγμάτευση».
Στο θέμα της ψηφισμένης Κανονιστικής, ο κ. Παυλής, είπε τα εξής: » Κάποιοι κινήθηκαν ως λαγοί. Η Κανονιστική συζητείται εδώ και 1,5 χρόνο. Είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, είχαν ενημερωθεί και είχαν τοποθετηθεί φορείς, σωματεία και πολίτες. Επί 15 χρόνια η Πλατεία Πετρινού δεν ήταν Πλατεία. Βγήκε το ΦΕΚ. Σε τί ενοχλεί η Κανονιστική; Είναι η καλύτερη Κανονιστική. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτήν. Τώρα πρέπει αυτό που ψηφίστηκε να τηρηθεί. Σεβασμός στο Νόμο».
Τέλος, για την περιβόητη υπόθεση της «Λευκής Νύχτας» που δεν έγινε, ο κ. Παυλής, τόνισε τα εξής:» Είχαμε σόου εδώ. Κάποιοι δεν μπορεί να επιθυμούν να μας επιβάλουν κάτι επειδή έτσι γουστάρουν. Όταν αυτοί είναι έτοιμοι και ώριμοι, τότε εμείς θα είμαστε αρωγοί και δίπλα τους. Το πρόβλημα δεν είναι σ’ εμάς. Δεν το επιθυμούσαν οι ίδιοι να γίνει. Στις 11/7 η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου είναι ξεκάθαρη και όποιος την διαβάσει θα καταλάβει τα πάντα. Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, οι ίδιοι οι έμποροι-μέλη του συλλόγου δεν ήταν θετικοί και δεν έδειξαν ανταπόκριση στο θέμα της διοργάνωσης. Ζήτησαν αναβολή για να πεισθούν τα μέλη που στην συνέλευσή τους έλλειπαν. Άρα, χρειάζεται ειλικρίνεια και σοβαρότητα, γιατί κάποιοι, σε αντίθεση περίπτωση, θα είναι πάντα στην αντιπολίτευση».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα