Ζητεί πίσω το διαβατήριό του ο Μαρινάκης από το ΣτΕ

09:45 18/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Βαγγέλης Μαρινάκης διεκδικώντας την επιστροφή του διαβατηρίου του.

Ο κ. Μαρινάκης ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία του αφαιρέθηκε το διαβατήριο έπειτα από τη διάταξη (170/2018) του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά

με την οποία τέθηκε σε βάρος του ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εισαγγελική διάταξη δεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά (201/2018), που αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος κι έτσι επήλθε άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Όμως, όταν ο κ. Μαρινάκης ζήτησε την επιστροφή του διαβατηρίου του από την Αστυνομία, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Έτσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσέφυγε στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι εφόσον δεν επικυρώθηκε η σε βάρος του εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, πρέπει να του επιστραφεί το διαβατήριο για να μπορεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

The post Ζητεί πίσω το διαβατήριό του ο Μαρινάκης από το ΣτΕ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα