Ύβρεις και εκφράσεις πεζοδρομίου στη Βουλή- Πρωταγωνιστές βουλευτές της ΧΑ

17:46 6/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Πρωταγωνιστές σε νέο επεισόδιο στη Βουλή υπήρξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στη διάρκεια της συζήτησης για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, με τίτλο «Θεσμικό Πλαίσιο Επενδύσεων για την περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη, Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προχώρησαν σε φραστικές

επιθέσεις, αλλά και ύβρεις κατά των συναδέλφων τους με εκφράσεις πεζοδρομίου.

Αφορμή στάθηκε η απόρριψη μετά από ψηφοφορία που έγινε, του αιτήματος τους να κληθούν τρεις φορείς στη συζήτηση «ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων», οργανώσεις που πρότεινε το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου.

«Βούλωσέ το», «άντε ….», «άντε ρε βλάκα», «κάτσε κάτω καραγκιοζάκο», ήταν ορισμένες από τις εκφράσεις των βουλευτών Λαγού και Παναγιώταρου, που δεν άφηναν να εξελιχθεί η συνεδρίαση αν δεν αποφασιζόταν να κληθεί «δικός τους» φορέας.

Υποστήριζαν ότι η απόφαση να μην κληθεί κάποιος εξ αυτών που εκείνοι «ως τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα» συνιστούσε παραβίαση του Κανονισμού.

«Εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε;» είπε ο Ηλ. Παναγιώταρος αρνούμενος να δείξει στη συνέχεια ότι καταλαβαίνει την παρατήρηση της προεδρεύουσας Χαράς Καφαντάρη «να προσέξει τη φρασεολογία του». «Είστε δημοκρατικοί φασίστες» φώναζε όρθιος ο Ι.Λαγός.

Tελικά η πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία.

Keywords
Τυχαία Θέματα