Ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο Αττικόν -Ο ιός ζει 9 μέρες σε πόμολα, χειρολαβές, κουμπιά

19:42 11/2/2020 - Πηγή: Aixmi

Κινέζος 33 ετών, ο οποίος πρόσφατα ήρθε στην Ελλάδα από την πατρίδα του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αττικόν με βήχα και συμπτώματα γρίπης. Δεν είχε μεν διαμείνει στην πόλη Ουχάν, αλλά και η άλλη πόλη όπου βρέθηκε έχει πληγεί από τον κορονοϊό. 

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο και υποβάλλεται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν φέρει τον ιό. Θα μπει σε απομόνωση μέχρι να βγει το αποτέλεσμα από το δείγμα (από το Ινστιτούτο

Παστέρ ή το Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Την ίδια ώρα Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει έως και 9 μέρες σε επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά, ιδιαίτερα σε χειρολαβές τρένων και λεωφορείων, κυλιόμενες σκάλες εμπορικών κέντρων, πόμολα, κουμπιά ανελκυστήρων -σε σταθμούς και συρμούς του μετρό και νοσοκομεία.

Οι κοινοί ιοί της γρίπης μπορούν να επιβιώσουν σε σκληρές επιφάνειες και να μολύνουν άλλα άτομα από ένα έως δύο 24ωρα.

Ο νέος κορωνοϊός έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο άνω των χιλίων ατόμων, όταν η επιδημία του SARS είχε στοιχίσει τη ζωή σε 774 ανθρώπους το 2003.

The post Ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο Αττικόν -Ο ιός ζει 9 μέρες σε πόμολα, χειρολαβές, κουμπιά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα