Υποψήφια για ξενόγλωσσο Όσκαρ η «Xenia» του Π. Κούτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

18:45 3/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Η βραβευμένη ταινία του Πάνου Κούτρα Xenia αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού.

Η ταινία Xenia,

που σάρωσε τα βραβεία στη φετινή απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τον περασμένο Μάρτιο, αποσπώντας, μεταξύ άλλων, το βραβείο καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου, θα είναι υποψήφια στον πρώτο γύρο της επιλογής ταινιών που θα εκπροσωπήσουν την παγκόσμια παραγωγή και θα διεκδικήσουν μία από τις πέντε θέσεις στην κατηγορία για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα 88α Βραβεία της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ταινία του Π. Κούτρα, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει και με την προηγούμενη δουλειά του, τη «Στρέλλα», αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του Οδυσσέα, δύο αδερφών που μετά τον θάνατο της Αλβανίδας μητέρας τους ξεκινούν ένα ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να συναντήσουν τον Έλληνα πατέρα τους που τους είχε εγκαταλείψει όταν ήταν ακόμη παιδιά.

Οι δύο πρωταγωνιστές αυτής της ταινίας δρόμου, μέσα από την περιπλάνησή τους, αναζητούν όχι μονάχα τη δική τους ταυτότητα, αλλά και την ταυτότητα μιας ολόκληρης χώρας. Ξένοι σε μια ξένη χώρα, θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, θα συναντήσουν ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν στον στόχο τους και θα ενηλικιωθούν κυνηγώντας το όνειρό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα