Ντάισελμπλουμ: Μέσα στην εβδομάδα η εκταμίευση της δόσης

11:53 14/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλούμ δήλωσε πως ο ESM θα εκταμιεύσει μέσα στην εβδομάδα τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την Ελλάδα και τα επόμενα βήματα, ο κ. Νταϊσελμπλούμ είπε πως ο ESM

θα μπορούσε στη συνεδρίασή του την Πέμπτη να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης, μετά την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα, κ΄τι που ανέφερε χθες το βράδυ και ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Για την ελάφρυνση του χρέους, εξήγησε ότι έχει συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης, ο οποίος περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμα μέτρα διαχείριση, τα οποία ο ESM θα προσδιορίσει το επόμενο διάστημα, ώστε το ΔΝΤ να αποφασίσει μέχρι το τέλος του έτους εάν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, επιβεβαίωσε ότι θα είναι μικρότερο του 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 και πως αυτό θα προσδιοριστεί επίσης, μέχρι το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα