Υπερψηφίστηκε ο «επείγων χαρακτήρας» του πολυνομοσχεδίου

18:34 10/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Eν μέσω έντονων αντιδράσεων από την αντιπολίτευση υπερψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία ο επείγων χαρακτήρας του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για την αναγκαιότητα του επείγοντος εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών ορίων μέχρι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου καθώς όπως εξήγησε μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 17 του μήνα θα πρέπει το πολυνομοσχέδιο να βρίσκεται στα «χέρια» των δανειστών.

Απο την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ,

Χρήστος Δήμας χαρακτήρισε απαξιωτική για το κοινοβούλιο και για την δημοκρατία τη διαδικασία σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει το επείγον.
Εκ μέρους της ΔΗΣΥ ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επέκρινε την κυβέρνηση για τις επείγουσες διαδικασίες και πρότεινε να εξαιρεθούν απο το πολυνομοσχέδιο όσα άρθρα δεν αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις. Ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς που έκανε λόγο για ευτελισμό του κοινοβουλίου.

Απο την πλευρά των ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Παπαχριστόπουλος πρότεινε να μειωθεί ο χρόνος των εισηγητών απο τα 15 στα 12 λεπτά της ώρας προκειμένου να κληθούν περισσότεροι κοινωνικοί φορείς στις συναρμόδιοι επιτροπές, ενώ ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων, καταψήφισε τον επείγοντα χαρακτήρα λέγοντας πως δεν επαρκεί ο χρόνος για τη μελέτη του πολυνομοσχεδίου.

The post Υπερψηφίστηκε ο «επείγων χαρακτήρας» του πολυνομοσχεδίου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα