Υπεγράφη η συμφωνία Lamda-Δημοσίου για το Ελληνικό

18:46 7/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Υπεγράφη η πολυσυζητημένη αποκρατικοποίηση για το Ελληνικό, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα μας, συνολικού εκτιμώμενου κόστους άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Memorandum of Understanding θα λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς την αρχική σύμβαση, η οποία είχε υπογραφεί πέρυσι και προέβλεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις από πλευράς του Δημοσίου έως το Νοέμβριο του 2016.

Από πλευράς του κυβερνητικού επιτελείου και της ίδιας της κυβερνητικής εκπροσώπου

επισημαίνεται ότι στο νέο κείμενο θα αποτυπώνονται οι βελτιωτικές κινήσεις (περισσότερο πράσινο, λιγότερη δόμηση, ταχύτερη αποπληρωμή του τιμήματος) κατόπιν των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο μένουν ακόμη πολλά ζητήματα ώστε να διευθετηθούν. Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα και παρά τη σχετική προετοιμασία και την χρονική πίεση από τους δανειστές, μέχρι την τελευταία στιγμή γίνονται προσπάθειες, ώστε να διευθετηθούν διαδικαστικά ζητήματα.

Την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ των δύο πλευρών θα ακολουθήσουν νομοθετικές ρυθμίσεις και εγκρίσεις από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα συνέβη και στην περίπτωση του Αστέρα στο τέλος του 2015, με την υπογραφή της νέας συμφωνίας η οποία πραγματοποιήθηκε, προβλέποντας ότι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016, χρονοδιάγραμμα, το οποίο, κατά τις πληροφορίες, φαίνεται να έχει μετατεθεί για το τέλος του καλοκαιριού.

Αντίστοιχη είναι και η (καθυστερημένη) διαδικασία για την επένδυση της Αφάντου, ενώ το »αγκάθι» με το Ελληνικό έχει να κάνει και με το διαγωνισμό για την άδεια καζίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα