Βυθίζεται το ναρκοθηρευτικό Καλλιστώ του ΠΝ! Το εμβόλισε φορτηγό πλοίο

08:46 27/10/2020 - Πηγή: Aixmi

Ένα θρίλερ ειναι σε εξέλιξη από τις 7:30 το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά όταν ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk «πέρασε απο πάνω του» από το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού  με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και να εκτιμάται ότι θα βυθιστεί.

Aρχικώς στην περιοχή είχαν σπεύσει πλοία της ακτοπλοΐας τα οποία απομακρύνθηκαν από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό που έχουν αναλάβει την επιχείρηση.

Το

ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» έχει 57 μέτρα μήκος και 27 άτομα πλήρωμα τα οποία θα μεταφερθούν με σκάφη. Ακόμη, τα πλοία του λιμενικού έχουν προχωρήσει στην περισυλλογή 2 ατόμων από τη θάλασσα, τα οποία έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πως έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων.

Η ταυτότητα του «Καλλιστώ»

To «Καλλιστώ» αποτελεί ένα από τα δώδεκα πλοία τύπου OSPREYπου διέθετε το Αμερικάνικο Ναυτικό και το δεύτερο σε σειρά που κατασκευάστηκε.

Καθελκύστηκε στις 11 Οκτωβρίου 1989 και ενεργοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 1994 από το Αμερικάνικο Ναυτικό με το όνομα USSHERON και πλευρικό αριθμό 52.

Στις 17 Ιανουαρίου 2007 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου από το Πολεμικό Ναυτικό στην Ναυτική Βάση Ινγκλσάιντ του Τέξας και στις 16 Μαρτίου 2007 παρελήφθη από τον Πλωτάρχη Γ. Καραγεώργη ΠΝ λαμβάνοντας το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ με πλευρικό αριθμό Μ-64. Το πλοίο κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας στις 16 Ιανουαρίου 2008.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

The post Βυθίζεται το ναρκοθηρευτικό Καλλιστώ του ΠΝ! Το εμβόλισε φορτηγό πλοίο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα