Βρετανός σκόπευε να πυροβολήσει τον Τραμπ – Οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου

08:44 21/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένας 20χρονος Βρετανός συνελήφθη από την αστυνομία της Νεβάδα με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να σκοτώσει τον Nτόναλντ Τραμπ. Ο νεαρός άνδρας που ταυτοποιήθηκε ως ο Μάικλ Στίβεν Σάντφορντ προσπάθησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού, στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στο Λας Βέγκας.

Ο Σάντφορντ φαίνεται να σχεδίαζε να πυροβολήσει τον Τραμπ εδώ κι ένα χρόνο, ενώ αποφάσισε

να υλοποιήσει το σχέδιο του, τώρα, καθώς αισθάνθηκε πιο ικανός για να το κάνει. Ο Σάντφορντ θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την 5η Ιουλίου που θα διεξαχθεί η δίκη του.

Ο δκηγόρος υπεράσπισης που όρισε το κράτος για λογαριασμό του νεαρού τόνισε ότι ο πελάτης του δεν είναι νοητικά καθυστερημένος ούτε πάσχει από ψυχική ασθένεια αλλά από συτισμό και στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Είναι άνεργος, ζει στο αυτοκίνητό του, ενώ βρίσκεται παράνομα στη χωρα του καθώς έχει λήξει η βίζα του. Ο Σάνφορντ έχει πάνω του βρετανικό δίπλωμα οδήγησης. Όπως κατέθεσε κατά την ανάκριση βρισκόταν στις ΗΠΑ για ενάμιση χρόνο και ζούσε στο Νιου Τζέρσεϊ. Οδήγησε μέχρι το Σαν Μπερναντίνο της Καλφόρνια και στις 16 Ιουνίου έφθασε στο Λας Βέγκας με σκοπό να σκοτώσει τον Τραμπ, μία δολοφονία που σχεδίαζε έναν χρόνο. Όπως είπε πίστευε ότι θα σκοτωθεί κατά την απόπειρα δολοφονίας του μεγιστάνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα