Παρά την σαφή υπεροχή των Άγγλων: Σλοβακία – Αγγλία 0-0

00:54 21/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Και στο τρίτο ματς του ομίλου, η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον παρουσίασε πρόβλημα στο γκολ και παρότι ήταν σαφώς ανώτερη από την Σλοβακία έμεινε χωρίς γκολ και τερμάτισε πίσω από την Ουαλία που διέλυσε 3-0 την Ρωσία. Τα Τρία Λιοντάρια πάντως δεν… καταστρέφονται, αφού ο αντίπαλός της στη φάση των «16» θα είναι ο 2ος του Group

της Πορτογαλίας. Πιο δύσκολα τα πράγματα για την 3η, Σλοβακία, η οποία, αν τελικά περάσει, θα παίξει με την Ισπανία.

Από την αρχή μπήκε δυνατά η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον και έδειξε στους Σλοβάκους ότι θα έχουν πολλή δουλειά στο αμυντικό κομμάτι. Μόλις στο 5′ ο Βάρντι απείλησε με το γόνατο ύστερα από προσπάθεια από δεξιά του Κλάιν, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και συμμετείχε σταθερά στη δημιουργία. Στο 9′ ο Βάρντι πήρε την κεφαλιά και ο Πέκαρικ επενέβη την τελευταία στιγμή για να κόψει το πλασέ του Στάριτζ για να πάρει σειρά στις φάσεις για την Αγγλία ο Λαλάνα στο 13′ ο οποίος σούταρε άουτ με το αριστερό μόλις έξω από την περιοχή. Τα Τρία Λιοντάρια δεν άφηναν περιθώριο για αμφισβήτηση στην κυριαρχία τους και στο 17′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Βάρντι άφησε τον Σκρτελ να προσπαθεί να τον φτάσει αλλά το δυνατό αριστερό του απέκρουσε ο σταθερός Κόζατσιτς. Στη συνέχεια η Αγγλία διατήρησε τον έλεγχο όμως οι Σλοβάκοι κατάφεραν να μην δέχονται φάσεις με την ίδια συχνότητα, ενώ δεν μπόρεσαν α απειλήσουν ουσιαστικά στην κόντρα. Στην τελευταία σημαντική φάση του πρώτου μέρους ο Κλάιν έφυγε ξανά από δεξιά και γύρισε στον Λαλάνα που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ούτε αυτός κατάφερε να νικήσει τον Κόζατσιτς.

Και στο δεύτερο μέρος η Αγγλία ήταν καλύτερη, όμως η Σλοβακία αμύνθηκε πολύ πειθαρχημένα και ούσα σταθερή πήρε αυτό που ήθελε. Στο 53′ μάλιστα λίγο έλειψε η ομάδα του Γιαν Κόζακ να σκοράρει όμως μετά το λάθος του Σμόλινγκ ο Μακ δεν τα κατάφερε και στο ίδιο λεπτό ο Κλάιν έκανε την κούρσα και μπήκε στην περιοχή αλλά το τελείωμά του απέκρουσε ο Κόζατσιτς. Η Σλοβακία είχε δύο λεπτά αργότερα νέα καλή στιγμή, με τον Βάις να σουτάρει μέσα από την περιοχή όμως ο Χαρτ μπλόκαρε. Στο 61′ ο Χέντερσον έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ντέλε Αλι, που μόλις είχε μπει στο ματς, έκανε το πλασέ αλλά ο Σκρτελ έκανε πολύ κρίσιμη παρέμβαση. Ο Χόντγκσον πέρασε στη συνέχεια στο ματς τον Ρούνεϊ (έγινε ο 3ος ever σε συμμετοχές στην Αγγλία) όμως η ομάδα του δεν έφτιαξε τις φάσεις που περίμενε και μετά το 0-0 έμεινε στο Νο2 του ομίλου.

Σλοβακία (Γιαν Κόζακ): Κόζατσιτς, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Πετσόβσκι (67′ Γκιομπέρ), Κούτσκα, Χάμσικ, Μακ, Βάις (78′ Σκρίνιαρ), Ντούντα (57′ Σβέντο).

Αγγλία (Ρόι Χόντγκσον): Χαρτ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Κλάιν, Μπερτράντ, Ντάιερ, Χέντερσον, Γουίλσιρ (56′ Ρούνεϊ), Λαλάνα (60′ Ντέλε Αλι), Στάριτζ (75′ Κέιν), Βάρντι.

Πηγή: gazzetta.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα