Βορίδης προς Τσίπρα: Θα απομακρύνετε τον Φίλη από το υπουργείο;

17:50 4/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για τη Γενοκτονία των Ποντίων, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης ζητώντας να μάθει εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στην απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

Όπως τονίζει ο κ. Βορίδης, η δήλωση του

κ. Φίλη ότι «η μαζική και συστηματική εξόντωση των Ποντίων δεν αποτελεί γενοκτονία αλλά αιματηρή εθνοκάθαρση», έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με όσα έχει ψηφίσει η Βουλή και εξακολουθεί να αποδέχεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αναγνωρίζοντας τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στα «πολιτικά κέντρα και συστημικά κέντρα» απέδωσε στο μεταξύ το θόρυβο από τις δηλώσεις Φίλη ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης κάνοντας λόγο για «ανοίκεια επίθεση» και για «ανοιχτό πόλεμο από ένα μιντιακό κατεστημένο».

«Το μείζον είναι ότι υπάρχουν πολιτικά κέντρα και συστημικά κέντρα, τα οποία στοχοποιούν-τον ένα μετά τον άλλο-τα στελέχη της κυβέρνησης. Πρόκειται για ανοίκεια επίθεση στον υπουργό Παιδείας, ο οποίος μέχρι τώρα έχει σταθεί στο ύψος των καθηκόντων του, πάρα πολύ καλά. Ό,τι και να πει ο Νίκος Φίλης, όπως και να το πει, κάθε μέρα αναπαράγεται και προσπαθούν να κάνουν την τρίχα τριχιά» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός προχώρησε και σε συστάσεις στα ΜΜΕ, δηλώνοντας ότι «θα έπρεπε σήμερα όλες οι εκπομπές να καυτηριάζουν αυτό τον ακροδεξιό συρφετό στον τόπο μας. Αυτή η αναφορά στο δημόσιο λόγο προσβάλλει τη χώρα. Είμαστε η μοναδική κυβέρνηση που ζει σε συνθήκες ανοιχτού πολέμου από ένα μιντιακό κατεστημένο. Αυτό αντιμετωπίζουμε καθημερινά».

Keywords
Τυχαία Θέματα