Κερέ: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθεί φέτος

16:30 4/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να ολοκληρωθεί φέτος, δήλωσε σήμερα ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του σε οικονομική εφημερίδα του Μεξικού.

Μιλώντας στην El Financiero, ο κ. Κερέ χαρακτήρισε τον έλεγχο της ευρωστίας των μεγάλων ελληνικών τραπεζών

«ένα βήμα μπροστά», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα προσφέρει «χρήσιμα διδάγματα» για τη λειτουργία της νομισματικής ένωσης. «Η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι σημαντικά πιο εύρωστη απ’ ό,τι ήταν πριν από ένα-δύο χρόνια», εκτίμησε.

Ο Μπενουά Κερέ θεωρεί «λανθασμένες» τις αποφάσεις που ελήφθησαν στον ελληνικό δημόσιο τομέα μέχρι το 2010 και, όπως υπογράμμισε, εξαιτίας τους εντάθηκαν οι μακροοικονομικές ανισορροπίες. Όμως «υπάρχουν πλέον οι συνθήκες για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν η εμπιστοσύνη και η οικονομική σταθερότητα, υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται γρήγορα», πρόσθεσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Αναφορικά με τις προοπτικές του επόμενου έτους, ο Κερέ δήλωσε πως πρώτη προτεραιότητα είναι η σταθερότητα των τιμών και η οικοδόμηση μιας τραπεζικής ένωσης με «ισχυρή και εναρμονισμένη εποπτεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα