«Βήματα μπροστά αλλά και διαφωνίες» στο Σκοπιανό

18:08 30/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Με τη φράση «έγιναν βήματα μπροστά σήμερα, είμαστε έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα» κορυφαία διπλωματική πηγή περιέγραψε το αποτέλεσμα των σημερινών πολύωρων συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων με τον μεσολαβητή τού ΟΗΕ, στη Βιέννη.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, η μεγάλη δυσκολία παραμένει στο ζήτημα τής ονομασίας έναντι όλων, κάθώς η ελληνική

πλευρά θέλει μια ονομασία για τις διεθνείς σχέσεις, αλλά και για το εσωτερικό των Σκοπίων, με αναφορά και στο Σύνταγμά τους. Στο θέμα αυτό ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σντιδρά.

Ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα και τα Σκόπια κατέγραψαν με λεπτομέρειες όλα τα σημεία συμφωνίας και όλα τα σημεία διαφωνίας, κατά τη σημερινή συνάντηση, και πλέον στην επόμεη φάση μπορούν να επαναξιολογηθούν όλα τα σημεία των διαφωνιών. Δήλωσε, μάλιστα, ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη δουλειά των Ελλήνων διπλωματών, οι οποίοι κατέγραψαν και τη θετική ατζέντα τού μέλλοντος στις διμερείς σχέσεις.

Όπως έγινε γνωστό, οι δυο υπουργοί Εξωτερικών σχεδιάζουν να συναντηθούν ξανα μετά το Πάσχα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Μάθιου Νίμιτς είχε κάνει λόγο για «μεγάλη βελτίωση» στις συνομιλίες αλλά και για «δύσκολα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Στη δήλωσή του ο κ. Νίμιτς ανέφερε:

«Εργαζόμαστε όλη τη μέρα πολύ εποικοδομητικά. Και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ενόψει του μέλλοντος. Παράλληλα υπήρχε μία παράλληλη συνάντηση διπλωματικών αντιπροσώπων των δύο χωρών για να εξετάσουν τα πιο διφορούμενα ζητήματα. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Υπάρχουν δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζονται και πρέπει να επιλυθούν, αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε διάφορα ζητήματα και όλα αυτά θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της περιοχής. Ελπίζω να εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε σε ένα τόσο εποικοδομητικό πλαίσιο.

Έγιναν «βήματα μπροστά» στη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-Νίμιτς

The post «Βήματα μπροστά αλλά και διαφωνίες» στο Σκοπιανό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα