Ο Ερντογάν κήρυξε τον «πόλεμο» στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για τη Συρία

15:58 30/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε τον «πόλεμο» στον Εμάνουελ Μακρόν για τις δηλώσεις του ότι θέλει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Τουρκίας και Συριακών Δημοκρατικών, αλλά και για τη δήλωση που τού αποδόθηκε ότι θα στείλει στρατεύματα στο Μανμπίτζ τής Συρίας για να στηρίξουν τον κουρδοαραβικό συνασπισμό Δυνάμεων.

Αν και η γαλλική προεδρία ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που δεν αποτελούν μέρος των ενεργειών τού διεθνή συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, ο Ερντογάν υπήρξε ιδιαίτερα επιθετικός για όσα

έγιναν κατά τη συνάντηση τού Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι με αντιπροσώπους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, αλλά και της κουρδικής πολιτοφυλακής (YPG).

«Η Γαλλία δεν θα πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια της Τουρκίας όταν γεμίσει τρομοκράτες εξαιτίας της πολιτικής της» είπε. «Η θέση της για τη Συρία είναι εντελώς λάθος. Θα ήθελα να υπογραμμίσω πως με λύπησε πάρα πολύ η πλήρως εσφαλμένη προσέγγιση της Γαλλίας στο ζήτημα αυτό. Ποιοί είστε εσείς που μιλάτε για μεσολάβηση ανάμεσα στην Τουρκία και μια τρομοκρατική οργάνωση; Δεν έχουμε πρόθεση να χτυπήσουμε στρατιώτες συμμαχικών χωρών που είναι ανεπτυγμένοι στην περιοχή, όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε τρομοκράτες να περιφέρονται ελεύθεροι».

Ο Ερντογάν κήρυξε τον «πόλεμο» στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν

.

The post Ο Ερντογάν κήρυξε τον «πόλεμο» στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για τη Συρία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα