Βήμα μπροστά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης – Νέο τεστ αίματος

20:03 7/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Νέο τεστ αίματος ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τους γιατρούς να χορηγήσουν με πιο εξατομικευμένο τρόπο το καλύτερο φάρμακο για τους ασθενείς με κατάθλιψη.

Σήμερα, οι γιατροί βαδίζουν «στα τυφλά», κάνοντας δοκιμές, μέχρι να πετύχουν το κατάλληλο φάρμακο για την περίπτωση κάθε ασθενούς, με συνέπεια σχεδόν τις μισές φορές, το πρώτο αντικαταθλιπτικό να μην έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με το BBC και το Reuters,

oι ερευνητές του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του King’s College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρμίνε Παριάντε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό νευροψυχοφαρμακολογίας «International Journal of Neuropsychopharmacology» ανέφεραν ότι το νέο τεστ επιτρέπει να γίνεται καλύτερη διάγνωση της νόσου και να χορηγείται πιο σωστά η αναγκαία θεραπεία.

Η κατάθλιψη είναι μια από τις συχνότερες ψυχικές παθήσεις. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από αυτήν πάσχουν πάνω από 350 εκατομμύρια άνθρωποι.Προς το παρόν, το τεστ έχει δοκιμασθεί σε μια μικρή ομάδα 140 ατόμων με κατάθλιψη. Θα πρέπει να δοκιμασθεί σε μεγαλύτερο δείγμα ασθενών, πριν αξιοποιηθεί κλινικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα