Βέβαιος ότι δεν θα αμφισβητηθεί το πλαίσιο του προγράμματος ο Μοσκοβισί

21:55 16/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος επισήμανε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί τονίζοντας ότι «δεν βλέπω την ανάγκη να αλλάξει το πλαίσιο του προγράμματος».

Ο ίδιος ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, εκφράζοντας, ωστόσο, τη βεβαιότητα πως «το πλαίσιο του προγράμματος» δε θα αμφισβητηθεί, όποια και να είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.

Ο Γάλλος Επίτροπος μίλησε σε συνέδριο που διοργάνωσε το think tank CEPS (Κέντρο Μελετών

Ευρωπαϊκής Πολιτικής) με θέμα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με τη συμμετοχή και του Διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Τζέφρι Φρανκς.

Στην ερώτηση εάν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας αποτελούν σημείο διαφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, ο Π. Μοσκοβισί απάντησε πως οι τρεις θεσμοί είχαν «πάντα τις ίδιες θέσεις» όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα.

«Αν και όχι αυθόρμητα», είπε χαρακτηριστικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ κατέληγαν να μιλούν με «μία φωνή» τόσο απέναντι στις ελληνικές Αρχές, όσο και στο πλαίσιο του Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα