Βέττας: Πρόβλημα δεν είναι η υπερφορολόγηση, αλλά η υποφορολόγηση

17:33 12/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Αντιδράσεις προκαλεί η τοποθέτηση του γενικού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018 στη Βουλή, καθώς εμμέσως πλην σαφώς ανέφερε πως χρειάζονται κι άλλοι φόροι αφού η υποφορολόγηση είναι το κυρίως πρόβλημα που οδήγησε στην παραγωγή ελλειμάτων και στην παραγωγή χρέους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βέττας από το βήμα της

Βουλής:
«Κατηγορηθήκαμε από την Αντιπολίτευση και κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία ότι το υπερπλεόνασμα δημιουργήθηκε από την υπερφορολόγηση. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν φορολογικές αδικίες και υπάρχουν φορολογικές αδικίες σ’ εκείνες τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες έχουν επιβαρυνθεί ταυτόχρονα και με το νέο ασφαλιστικό, αλλά και με το φορολογικό».

Και πρόσθεσε: «Αλλά νομίζω ότι όλοι μας γνωρίζουμε και όλοι μας θα συμφωνήσουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν ήταν η υπερφορολόγηση, αλλά πολλές φορές η υποφορολόγηση κοινωνικών ομάδων, η οποία οδήγησε συχνότατα στην παραγωγή ελλειμάτων και στην παραγωγή χρέους».

To βίντεο από το enikos.gr

The post Βέττας: Πρόβλημα δεν είναι η υπερφορολόγηση, αλλά η υποφορολόγηση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα